Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-06-11
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
584 g
SAB
Hc
ISBN
9789188917065
Skuggor över Golden Gate (inbunden)

Skuggor över Golden Gate

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-06-11
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Boken känns skriven i stor lust, med ett ständigt snett leende, i en enda utandning. På varje sida finns en lust till livet och en kärlek till berättandet som jag att jag plötsligt tänker på Pieter Tham som en Frans G. Bengtsson för 2000-talet.

Alex Schulman, författare

Ruben Berg, en stillsam banktjänsteman från Stockholm, beger sig till San Francisco. Han tror sig ha fått en kallelse från högre makter att snarast bege sig till Kalifornien.

Under en promenad över Golden Gatebron möter han en vacker kvinna som lutar sig över broräcket och Ruben agerar psykolog för att hindra vad han tror är ett självmordsförsök. De två slår följe. Just som ljuv musik börjar vibrera hamnar de i våldsamt bråk med ett mc-gäng. Paret söker skydd hos en rymling från Alcatraz på dennes husbåt. Och bildar en osannolik trio som hamnar i ett knarkkrig om makten över försäljning av cannabis med mc-gänget.

Banktjänstemannens resa blir till en tripp genom ett droginfekterat kaliforniskt landskap där kriminella gäng vägrar släppa greppet om marijuanaförsäljningen trots statens ansatser att legalisera bruket. Men färden handlar också om Rubens inre resa den eviga jakten på den heliga Graal, meningen med livet...

"Pieter Tham har en finurlig ton i sin penna. I sina bästa stunder är han en svensk P.G. Woodhouse, dock kompletterad med murvelns sökande och finnande av detaljer. Man läser hans märkliga och snudd på knasiga svenske-Ruben-i-San Francisco-skröna med ett leende, vafan är det som händer, man skrattar till, man förvånas, man känner igen, man överraskas, man roas. Just så: man roas!"

Steffo Törnquist, journalist och programledare

OM FÖRFATTAREN Pieter Tham har varit ekonomireporter på alla svenska affärstidningar värda namnet. Under 1990-talet var han redaktör och programledare för nyhetsprogram om ekonomi i SVT, TV4 samt TV8. Åren 1977/78 levde han som frilansjournalist med sin familj strax utanför San Francisco, en period som etsat sig fast i hans minne. Skuggor över Golden Gate, en spänningsroman light i just San Franciscomiljö, är hans fjärde opus. Bladh by Bladh har tidigare gett ut hans roman Rekordvinnaren.

Farligt, jättefarligt eller till och med hälsosamt? Det snackas allt mer om cannabis. I Danmark är det numera fritt fram att odla växten för medicinskt bruk. På andra håll i världen, som t ex USA och Kanada, är det tillåtet att nyttja marijuana i rekreationellt syfte. På börser världen över har aktier relaterade till cannabis tokrusat. Oavsett vad man tycker är det ett faktum att konflikter om cannabisförsäljning är en av huvudorsakerna till de senaste årens många dödsskjutningar i Sverige. Handeln beräknas vara värd minst en halv miljard kronor och beskrivs som en basinkomst för kriminella gäng i utanförskapsområden. I USA pågår, parallellt med den pågående liberaliseringen i flera stater, samma sorts maktkamp mellan knarkligor om herraväldet över försäljningen och detta utgör ramen för Skuggor över Golden Gate.

OM FÖRFATTAREN

Pieter Tham har varit ekonomireporter på alla svenska affärstidningar värda namnet. Under 1990-talet var han redaktör och programledare för nyhetsprogram om ekonomi i SVT, TV4 samt TV8. Åren 1977/78 levde han som frilansjournalist med sin familj strax utanför San Francisco, en period som etsat sig fast i hans minne. Skuggor över Golden Gate, en spänningsroman light i just San Franciscomiljö, är hans fjärde opus. Bladh by Bladh har tidigare gett ut hans roman Rekordvinnaren.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggor över Golden Gate
 2. +
 3. En gentleman av den sämre sorten

De som köpt den här boken har ofta också köpt En gentleman av den sämre sorten av Pieter Tham (inbunden).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skuggor över Golden Gate. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och händelserik bok
  veronicas_bok_bak_liv, 31 december 2019

  För mig är Pieter Tham en ny bekantskap. Baksidestexten på boken lovade gott och jag såg med spänning fram emot att läsa boken. Boken är välskriven med ett rappt språk och är väldigt händelserik, det händer väldigt mycket hela tiden. Jag fastnar väldigt snabbt i boken och gillar början väldigt mycket när huvudkaraktärerna Ruben möter den okända kvinnan vid bron och deras första samtal och början till deras bekantskap och resa i bokens story. Jag såg framför mig att en kärlekshistoria började ... Läs hela recensionen

 2. Välskriven roman!
  Lollos bokhörna, 16 juli 2019

  "Skuggor över Golden Gate" av Pieter Tham.

  Ruben Berg, en stillsam banktjänsteman från Stockholm, beger sig till San Francisco. Han tror sig ha fått en kallelse från högre makter att snarast bege sig till Kalifornien.

  Under en promenad över Golden Gatebron möter han en vacker kvinna som lutar sig över broräcket och Ruben agerar psykolog för att hindra vad han tror är ett självmordsförsök. De två slår följe. Just som ljuv musik börjar vibrera hamnar de i våldsamt bråk med ett... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pieter Tham

 • Rekordvinnaren

  Pieter Tham

  Vem vill bli miljonär? Vem har inte någon gång drömt om att vinna högsta vinsten? Jacob Niller gjorde det, och inte nog med det - han blev mångmiljonär flera gånger om. Men drömmen förvandlades snabbt till en mardröm. Jacob Niller är nöjd med sin ...

Bokvideo