Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-20
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789188917195
Skuggor över Golden Gate (e-bok)

Skuggor över Golden Gate E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-20
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Boken känns skriven i stor lust, med ett ständigt snett leende, i en enda utandning. På varje sida finns en lust till livet och en kärlek till berättandet som jag att jag plötsligt tänker på Pieter Tham som en Frans G. Bengtsson för 2000-talet."

Alex Schulman, författare

Ruben Berg, stillsam banktjänsteman från Stockholm, beger sig till San Francisco. Han tror sig ha fått en kallelse från högre makter att snarast bege sig till Kalifornien.
Under en promenad över Golden Gatebron möter han en vacker kvinna som lutar sig över broräcket och Ruben agerar psykolog för att hindra vad han tror är ett självmordsförsök. De två slår följe. Just som ljuv musik börjar vibrera hamnar de i våldsamt bråk med ett mc-gäng. Paret söker skydd hos en rymling från Alcatraz på dennes husbåt. Och bildar en osannolik trio som hamnar i ett knarkkrig om makten över försäljning av cannabis med mc-gänget.

Banktjänstemannens resa blir till en tripp genom ett droginfekterat kaliforniskt landskap där kriminella gäng vägrar släppa greppet om marijuanaförsäljningen trots statens ansatser att legalisera bruket. Men färden handlar också om Rubens inre resa - den eviga jakten på den heliga Graal, meningen med livet .

"Pieter Tham har en finurlig ton i sin penna. I sina bästa stunder är han en svensk P.G. Woodhouse, dock kompletterad med murvelns sökande och finnande av detaljer. Man läser hans märkliga och snudd på knasiga svenske-Ruben-i-San Francisco-skröna med ett leende, vafan är det som händer, man skrattar till, man förvånas, man känner igen, man överraskas, man roas.

Just så: man roas!"

Steffo Törnquist, journalist och programledare

OM FÖRFATTAREN

Pieter Tham har varit ekonomireporter på alla svenska affärstidningar värda namnet. Under 1990-talet var han redaktör och programledare för nyhetsprogram om ekonomi i SVT, TV4 samt TV8. Åren 1977/78 levde han som frilansjournalist med sin familj strax utanför San Francisco, en period som etsat sig fast i hans minne. Skuggor över Golden Gate, en spänningsroman light i just San Franciscomiljö, är hans fjärde opus. Bladh by Bladh hartidigare gett ut hans roman Rekordvinnaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skuggor över Golden Gate. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underfundig spänning
    Mr magoo, 1 mars 2021

    En spänningsbok i tiden. Aktuell med sin cannabis-problematik. Och gängvåldet man känner igen från Sverige. Om inte annat en målande guidebok till San Francisco!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pieter Tham