Det stora könsexperimentet : så uppnår vi riktig jämställdhet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2020-03-04
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
142 g
SAB
Ohj
ISBN
9789188917355

Det stora könsexperimentet : så uppnår vi riktig jämställdhet

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-03-04
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Engagerad debattör som skakar om!

Sverige genusparadis eller genusmardröm?

Vad händer med barn som måste kallas hen och inte får kallas pojkar och flickor på dagis? Är det rimligt att lära barn att de inte ska säga mamma och pappa utan bara föräldern? Varför byter man ut alla man till person? Var går gränsen? Ordet människa kommer från ordet man; ska vi döpa om mänskligheten till personligheten också?

Att skapa jämlikhet genom att låtsas som att vi är likadana kommer aldrig att lyckas. Det är i grunden en strutsstrategi. Snarare bör vi tydligt identifiera de biologiska skillnaderna och arbeta för att alla har samma förutsättningar, istället för att alla ska bli likadana. Det pågående experimentet där man på genusdagis och många förskolor konsekvent förnekar och motarbetar skillnaden mellan könen måste upphöra. Att envisas med en sådan metod för att råda bot på ojämlikheten mellan könen, pekar på att man i praktiken uppenbarligen är beredd att gå hur långt som helst för att skapa det totalitära genusparadiset på jorden.

OM FÖRFATTAREN

David Eberhard var under många år överläkare och chef på Psykakuten vid S:t Görans Sjukhus i Stockholm och arbetar idag som verksamhetschef på Prima Barn & Vuxenpsykiatri i Liljeholmen i samma stad. Hans tidigare böcker I trygghetsnarkomanernas land (2006), Ingen tar skit ide lättkränktas land (2009), Normalt?(2011) och Hur barnen tog makten (2013) har väckt stor uppmärksamhet och har alla blivit bästsäljare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det stora könsexperimentet : så uppnår vi riktig jämställdhet
 2. +
 3. I trygghetsnarkomanernas land : om Sverige och det nationella paniksyndromet

De som köpt den här boken har ofta också köpt I trygghetsnarkomanernas land : om Sverige och ... av David Eberhard (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det stora könsexperimentet : så uppnår vi riktig jämställdhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sanningen om postmoderna Feminismen
  Sigismund, 19 juli 2021

  Eberhard briljerar återigen med sin kunskap och erfarenhet.
  Mycket saklig och noga framtagna bevis och forsknings material om hur vårt samhälle är just nu, och vad vi har att vänta oss i framtiden.
  En bok för alla åldrar och personer i vårt samhälle, oavsett kön och etnicitet.
  Rekommenderas!

 2. Boken är inte värd att läsa
  Lovisa Cedergren, 22 maj 2021

  Jobbig bok att läsa igenom. När jag först såg boken i bokhandeln och läste på baksidan tyckte jag det lät intressant: Ska man undvika kalla pojkar för pojkar, och flickor för flickor, på dagis? Bör man säga förälder istället för mamma/pappa? Detta är något författaren knappast tar upp i boken. Snarare lägger han mer fokus på att argumentera, bortkasta andra böcker och berättar varför de är dåliga och fulla med lögner. Att ständigt läsa honom argumentera var jobbigt för mig som läsare, och jag... Läs hela recensionen

 3. Det stora könsexperimentet
  Bengt Johansson, 25 november 2020

  En bok som alla Svenskar bör läsa för att förstå vad som pågår speciellt inom akademin. Det är på sätt och vis en fruktansvärd läsning att få inblick i hur en högljudd liten grupp grupp kan få stort inflytande på bl.a. utbildningsinstitutioner med teorier som på intet sätt går att vetenskapligt bevisa eller har någon som helst vetenskaplig relevans.. Det mest skrämmande är hur universitetsvärlden lägger sig platt för teorier som är som "kejsaren utan kläder".. En måstte bok för alla!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av David Eberhard