Häxans kokbok : magisk mat från trädgård och natur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Gemzell, Jenny (form) / Nathorst-Böös, Hella (foto) / Stackelberg, Ewa (foto)
Dimensioner
257 x 207 x 24 mm
Vikt
944 g
SAB
Qca
ISBN
9789188917416

Häxans kokbok : magisk mat från trädgård och natur

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-09-08
228
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Häxans kokbok lär du känna goda, hälsobringande och magiska växter du kan hitta i din trädgård och i skogen.

Medverkande kockar och häxor ger sina recept på hur råvarorna tillreds i läckra rätter och drycker, i medicin och brygder. I den uråldriga magiska traditionen är maten en gåva från Moder Jord, fjärran från viktfixering och stressad matlagning. Här hittar du den förtrollning som maten var laddad med förr, när varje måltid kunde handla om ren överlevnad. Den visar en extra dimension av maten som kan återge tacksamheten över att äta oss mätta och ge oss större andlig tillfredsställelse.

Årets högtider har alltid firats med särskild mat och dryck, vilket blivit ännu viktigare i moderna tider när vi glömt de bakomliggande religiösa motiven. Många utövar samtidigt gamla magiska matritualer utan att vara medvetna om det: som att blåsa ut ljusen på tårtan, skåla i johannesörtsbrännvin på midsommarafton eller tävla om mandeln i julgröten. Vill du ha mer magi än så runt ätandet? Då kan du läsa om ursprunglig högtidsmat och festceremonier, exempelvis hur du dukar ett middagsbord för de döda.

Bokens mat är växtbaserad, men animalisk föda förekommer. Liksom i de tidigare Häxan-böckerna illustreras kokboken med vackra bilder. Den kryddas även rikligt med historiska anekdoter, trolldom och folktro från olika landsdelar. Kanske du kan använda den värmländska besvärjelsen för att tända eld i spisen, eller prova småländska recept på att locka fram åtrå.

Om författaren:

Hella Nathorst-Böös är författare, fotograf och häxa. Hon berättar om den magiska sfär där läkeväxter brukas för hälsan och där väsen gömmer sig. Hon brinner för läkeväxter, deras historia och hur de kan användas för hälsa, skönhet, mat och magi. Hon har tidigare skrivit tre Häxan-böcker; Häxans trädgård, Häxans handbok och Häxans årstider.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Häxans kokbok : magisk mat från trädgård och natur
  2. +
  3. Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu av Hella Nathorst-Böös (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Häxans kokbok : magisk mat från trädgård och natur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Naturnära livet
    Elke Kregehr, 29 juni 2021

    Boken är mycket fin! Jag rekommenderar en som gåva till en vän eller anhörig som älskar att laga mat med växter från vår härliga natur. Jag har låg i några blad av nässlor, maskros, salvia och lite timjan mellan sidorna och givit bort den till en natur älskande granne. Han har blivit jätteglad över denna gåvan med helt unikt inslag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hella Nathorst-Böös