Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2020-07-02
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
142 g
SAB
Dofa
ISBN
9789188917461

Hur barnen tog makten

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-07-02
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur barnen tog makten borde vara obligatorisk läsning för alla som i sina verksamheter sysslar med barn; ja, för den delen, för alla som kan läsa! Christopher Gillberg professor i Barn- & Ungdomspsykiatri

En debatterande och underhållande bok om curlingpappor, tigermammor och om hur barnen blev kungar i vårt Bolibompaland. Har du barn, väntar barn eller jobbar med barn? Då är detta boken för dig! Vår oro för hur vi ska uppfostra våra barn har kanske aldrig varit större än idag. Experterna ger alla olika råd och idealen vi bär med oss påminner om de som syns i TV-programmet Solsidan. Samtidigt som vi inte får säga emot barnen eller tillrättavisa dem så varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet. Inte konstigt eftersom experter berättar för oss hur sköra barnen är. Men barn är tåliga varelser. De är gjorda för att överleva vedermödor som vida överstiger dem som de kommer att utsatta för i dagens samhälle.

Så ta det lugnt. Genom att ignorera de flesta så kallade experter blir ni förmodligen både lugnare och tryggare i er roll som vuxna. Och genom att följa en del råd om vad man faktiskt vet kan barnuppfostring bli mycket mindre ångestfylld. Hur barnen tog makten handlar om hur vi kommit att uppfostra barn. Om man ens får göra det. Hur kommer vi hamna i en situation där ordet uppfostran nästan blivit ett skällsord?

Sagt om boken:

Jag som fyrabarnsmamma använder David Eberhards böcker som en Bibel. Magdalena Graaf

Om författaren:

David Eberhard var under många år överläkare och chef på Psykakuten vid S:t Görans Sjukhus i Stockholm och arbetar idag som verksamhetschef på Prima Maria Beroendeklinik i samma stad. Hans tidigare böcker I trygghetsnarkomanernas land (2006), Ingen tar skit i de lättkränktas land (2009), Normalt? (2011) Hur barnen tog makten (inbunden 2013) och Det stora könsexperimentet (2018) har väckt stor uppmärksamhet och har alla blivit bästsäljare. Han är pappa till nio barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur barnen tog makten
  2. +
  3. Med känsla för barns självkänsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur barnen tog makten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En måstebok för oss inom förskola/skolvärlden.
    Dalmasen, 1 februari 2022

    Fantastisk bok från pärm till pärm, Rådet blir: Bara köp/låna. Enormt värdefull och lärorik och lättläst. KÖP DEN BARA! Ni kommer att ha väldigt bra utbyte av innehållet.

Visa alla 1 recensioner