Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (26.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-12-21
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789188917560
Äldre och klokare (åtminstone äldre...) (e-bok)

Äldre och klokare (åtminstone äldre...) E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-12-21
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Cool, chic, smart, sexig!" The Times of London

För sex år sen gjorde boken Hur du blir Parisisk var du än är stor succé världen över och sålde i miljontals exemplar. Den boken hyllades som en av de fräckaste och roligaste för kvinnor i 30-plus-åldern, någonsin, med osviklig fransk esprit vilket lockade till många skratt. Den gången handlade det om att bli fri, fräck och bejaka sitt inre cool oavsett om det handlade om kläder, kärlek, karlar eller för många drinkar.

Nu är de fyra parisiskorna tillbaka med en uppföljare (där Caroline de Maigret och Sophie Mas för deras talan), där de med till synes skräckblandad förtjusning går i närkamp med vad det innebär att befinna sig mitt i livet och att ganska nyss ha passerat 40-plus. (Fast man nästan inte märkte det, eller?) Är man så gammal man känner sig, eller är allt på väg utför utifrån kroppens tyngdlagar? De är absolut vuxna men inte riktigt i mogen ålder. De höga klackarna och den vita skjortan finns kvar i garderoben, men fötterna ömmar, rynkorna har blivit flera liksom de grå hårstråna ökar i antal, men bakfyllorna är färre och älskarna har blivit yngre.

Nu handlar det om att bejaka sin ålder, men samtidigt lägga stor vikt vid den franska nationalsporten att både se ut och verka tio år yngre. Parisiskorna har sina speciella knep för att lura både sig själva och omvärlden, och delar än en gång friskt med sig. Med ett uns självironi och mycket fransk attityd tacklar författarna också/även med viss förundran nutida problematik som förhållningssättet till mobila appar, sociala media och halvvuxna barn, terapi och gamla ungdomssynder eller varför det sägs att män åldras mer charmfullt. Mycket riktigt: ingenting är längre som det var förut! Men: det finns fortfarande hur många anledningar som helst att ifrågasätta vad livet handlar om, och att det går utmärkt att fortsätta att uppföra sig illa. Med ålderns rätt.

"En nyanserad samling kvickheter, funderingar, utvikningar, uppmuntran, och medkänsla inför för- och nackdelarna med att åldras En ta-mig-vid-handen guide att begrunda, förvara på nattduksbordet och återvända till efter behag eller behov." Vogue, USA

Om författarna:

Caroline de Maigret är en internationell modell. Hon har varit ambassadör och talesperson för Chanel sedan 2013. Hon arbetar även som producent för musik- och mode-videos och är aktivist för kvinnors och barns rättigheter i NGO Care.

Sophie Mas är en filmproducent som pendlar mellan Paris och USA. Hon har bl a producerat Luca Guadagninos film Call Me by Your Name och James Garys Ad Astra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna