Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-05-10
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789188917720

36 dygn i dödens väntrum E-bok

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-05-10
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En resa in i dödens väntrum - och tillbaka

Thomas Wilander stod stark mitt i livet. Småbarnspappa, framgångsrik i sitt yrke och med en orubblig tro på den egna förmågan. Trots det gick Thomas från fullt frisk till döende på fyra dagar.

Utan att knappt förstå vad det var som hände så började covid-19 släcka ner hans kropp, steg för steg. Till slut återstod inte annat för läkarna än att söva ner honom.

Det var tänkt att han skulle sövas i några timmar, max något dygn. Men Thomas låg nedsövd på IVA i Danderyd i 36 dygn, bland de längsta av alla som drabbats av corona i Sverige, och stannade sammanlagt 51 dygn på IVA.

Under den tiden får hans familj, hans fru och hans två barn, beskedet att han inte kommer klara natten vid tre tillfällen och de gör sig klara för att åka in till sjukhuset för att ta farväl av sin make och sin far.

Men Thomas är inte klar med livet och livet är inte klart med honom. Efter 36 dygn i respirator väcks han upp och får starta den långa och tålmodiga vandringen tillbaka till livet.

Den här boken berättar både vilken fruktansvärd sjukdom det är, men också vilken storslagen mänsklig förmåga som ryms i svensk sjukvård och hur vägen tillbaka till livet och kärleken ser ut.

Om författarna

Thomas Wilander jobbar som partner och delägare i en rekryteringsbyrå. Han är 55 år, gift med Christina och har två söner, Dexter 9 och Aston 7 år. Han är också engagerad tränare i Sundbybergs SK.

Marcus Birro är författare och skribent och har tidigare givit ut 22 böcker. Han är flerfaldigt prisbelönad för sitt skrivande. Bland annat han erhållit det prestigefyllda Dan Andersson-priset och Guldskölden som Sveriges bästa sportjournalist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av 36 dygn i dödens väntrum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En gripande skildring
  Marie, 15 maj 2021

  En sådan gripande skildring om hur snabbt livet kan förändras har jag aldrig tidigare läst. Jag fastnade direkt och kunde knappt slita mig från boken förrän jag läst ut den. Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den i dessa Covid tider.

 2. Tack Thomas!
  Henrik, 14 maj 2021

  Tack för att du skrivit denna bok (med Birro).

  Jag är ingen bokmal, men har plöjt denna på några dagar.
  Den innehåller flera lager som vart och ett är väldigt viktiga och berörande.

  - Ditt eget öde med denna sjukdom, både ur patientperspektiv och som pappa/ make.
  - Anhörigas situation, extremt utifrån att man inte ens får besöka sin närstående och hur man försöker hantera både detta samt sin egna sorg/ oro och att samtidigt vara mamma. Väldigt berörande!
  - Hjälta... Läs hela recensionen

 3. Covid ur patientperspektiv
  Caroline, 13 maj 2021

  En gripande skildring om en covidresa ur patienten och dennes anhörigas vinkel. Stundtals sorgligt och men vackert och välskrivet. Skildrar även rättvist vårdens krigföring och uppoffringar under det här fruktansvärda året när samtiden varit stundtals likgiltig. Borde läsas av alla!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna