Aldrig glömma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rivieran-serien (del 1)
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2019-04-26
Upplaga
1
Förlag
Mondial
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
533 g
SAB
Hc
ISBN
9789188919229
Aldrig glömma (inbunden)

Aldrig glömma

(11 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-26
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Fukten från den nordafrikanska siroccovinden har Franska rivieran i sitt grepp när en kvinna hittas mördad i en bergsby ovanför Nice. Först på plats är kriminalkommissarie Alda Luppi som precis återvänt i tjänst efter en nervsjukdom. Sällsynt, smärtsam och nära att förgöra henne.

Utredningen påverkas av hettan, rädslan för återfall och av en oväntad motgång. Obduktionen tyder på ett tillvägagångssätt som Luppi och hennes mordgrupp aldrig tidigare ställts inför. Under en intensiv vecka grumlas kommissariens omdöme i takt med att kustens vackra fasad krackelerar. Till slut återstår bara en fråga: Hur långt kan man fly innan minnena hinner ikapp?

Aldrig glömma är den första boken i serien om kriminalkommissarie Alda Luppi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Aldrig glömma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant debut
  Kaffeläsaren, 25 augusti 2019

  Aldrig glömma är författarens debutroman och den första delen i serien om kriminalkommissarie Alda Luppi. Det är en intressant debut författaren skrivit. Alda Luppi är en spännande karaktär som väcker mitt intresse och jag vill lära känna henne mer. Jag gillar att berättelsen utspelar sig i Nice och kan inte minnas att jag läst någon deckare som utspelar sig där tidigare. Det är mycket mat och restauranger med i boken, nästan så mycket att mordutredningen känns som en bisak. Men det är även d... Läs hela recensionen

 2. Lite rörig.
  Carl Stefan Ullström, 30 juli 2019

  Intressant karaktär.
  Började bra, men knyter inte ihop storyn. Köpte boken på rekommendation av Micael Dahlén som recenserade boken på P4.

 3. Rafflande på Rivieran
  Mary, 17 juni 2019

  Charmig, mycket välskriven och lättsam deckare som utspelar sig i Nice på Franska rivieran, med en kvinnlig kommissarie i huvudrollen. Driven dialog med levande personporträtt och målande miljöbeskrivningar samt en del udda inslag. Utmärkt sommarläsning under semestern.

 4. Välskriven deckare!
  tatsan, 11 juni 2019

  Bra story, härliga miljöer och intressanta personer. Dessutom väldigt välskriven vilket gjorde denna bok till en ren njutning att läsa! Ser med spänning fram emot nästa!

 5. Spännande och elegant deckardebut!
  En bokfantast, 6 juni 2019

  Jag njuter av Britt Peruzzis deckardebut på så många olika plan. Först fastnar jag för de kärleksfulla miljöbeskrivningarna där man omedelbart förflyttas till en restaurang i en liten bergsby i närheten av den vackra staden Nice på den franska Rivieran. Man inspireras av den franska sfären och njuter av vyer och dofter. Men sedan blir det spännande. En mycket genomtänkt och skickligt konstruerad deckargåta för tankarna till Agatha Christie. Successivt får man lära känna kriminalkommissarien A... Läs hela recensionen

 6. En ljuvlig pärla till deckare!
  Pontantanten, 31 maj 2019

  Personporträtten, miljöerna, språket, Rivieran, spänningen - den första boken om Alda ger rejäl mersmak. Nu väntar jag bara ivrigt på nästa!

 7. Gripande livsöden och oemotståndligt om Nice
  Anna B, 27 maj 2019

  En gripande berättelse om hur livet kan bli. Ibland. Nyanserade och trovärdiga personporträtt och målande miljöbeskrivningar gav mig en känslan av att faktiskt hänga runt med Alda och hennes mer eller mindre imponerande kollegor på Nice solvarma gator. Rekommenderas framför allt till dig som söker spänningslitteratur som inte fokuserar på närgångna våldsinslag, eller normalt sett gillar mer allmän skönlitteratur.
  En liten varning är på sin plats...man blir väldigt, väldigt sugen på att åka till Nice!

 8. Finstämd kriminalroman
  Bokälskaren, 13 maj 2019

  Det är sällan man läser en deckare och blir hungrig. Men så är det med den här boken. Lika delar inspirerande restaurangmiljö och mordgåta. Var tvungen att lägga ner den då och då och gå ut i köket och leta efter någonting ätbart. Så se till att du har ett fat med godsaker från medelhavsköket bredvid soffan. Väldigt välskriven bok med intressanta och fina karaktärer. Dessutom ett sidotema om Alzheimer. Värd att läsa!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Britt Peruzzi