Konsulterna : kampen om Karolinska (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-08
Förlag
Mondial
ISBN
9789188919373
Konsulterna : kampen om Karolinska (e-bok)

Konsulterna : kampen om Karolinska E-bok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-08

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
NOMINERADE TILL STORA JOURNALISTPRISET & GULDSPADEN

Konsulterna är berättelsen om hur ett nytt oprövat vårdkoncept -- värdebaserad vård -- infördes på Sveriges största universitetssjukhus, med hjälp av bolaget Boston Consulting Group. Trots enorma protester från sjukhusets anställda.

Värdebaserad vård, lovar BCG, ska revolutionera hela sjukvården och göra Karolinska till en världsomtalad pionjär. Men efter en rad avslöjanden om enorma fakturabelopp och misstänkta intressekonflikter avslutar sjukhuset samarbetet med konsulterna. Karolinska tvingas hantera hål i budgeten, massflykt av anställda och patienter som dör i växande operationsköer.

När journalisterna Anna Gustafsson och Lisa Röstlund börjar nysta i trådarna kring konsultbolaget visar det sig snart att även andra värden än svenska patienters står på spel. Intressena i värdebaserad vård sträcker sig långt bortom landets gränser och in i såväl läkemedelsindustrin som forskarvärlden. Och längre in i maktens korridorer än vad någon kunnat ana.

»Genom envist grävande blottade de ödesdigra beslut, bristande fakturahantering och jäv på ett av världens dyraste sjukhus.«
-- Stora Journalistpriset
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsulterna : kampen om Karolinska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nyttig läsning för alla i branschen
    Christian, 17 juli 2019

    Bra bild av alla små steg som gått fel och lett till debaklet på Karolinska, trots många personers goda intentioner. Möjligen lite ensidigt kritisk - finns alltid en risk att man slänger ut barnet med badvattnet när det gått fel - men ändå ett viktigt perspektiv som man kan lära mycket av.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna