Smakens makt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-08-19
Förlag
Mondial
ISBN
9789188919441
Smakens makt (e-bok)

Smakens makt (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-19

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varför äter och dricker vi som vi gör? Varför älskar vi att äta, men ser ner på smaken? Hur mycket av vår doft och smak är objektiv respektive subjektiv?

I Smakens makt betraktar Per Styregård vår tids ätande och drickande ur ett kulturellt och filosofiskt perspektiv. Genom att hämta inspiration från filosofin, mytologin och vetenskapen reder han ut aktuella frågor kring matens roll i våra liv och beskriver insiktsfullt de utmaningar som matkulturen står inför. Från egna matupplevelser på några av världens bästa restauranger, till streetfood som gett bränsle åt revolutioner och dignande julbord, guidar Styregård vår resa genom smakens värld och ger oss nya vinklar på de begrepp som formar vår matkultur idag.

PER STYREGÅRD är journalist och föreläsare, med specialistkunskap inom mat och dryck. Han är matskribent för Dagens Industri och har grundat den gastronomiska debattscenen Skafferiet. Per är också Food Workshop Manager på Openlab, där han driver projekt inom mat och hållbarhet, och är också programledare för podden Matlaboratoriet. Han har varit chefredaktör för Gourmet och White Guide.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Styregård

  • Det jäser på Noma i Köpenhamn

    Per Styregård

    Danska Noma rankades som världens bästa restaurang i fyra år. Sommaren 2015 petades de från tronen. Då utmanade kocken Rene Redzepi hela sin ide om vad en perfekt matupplevelse är. "Två timmars hårt minglande är äntligen över. Den 500 platser...