Kroppen : en guide för dig som bor i den (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
525
Utgivningsdatum
2019-11-26
Förlag
Mondial
Översättare
Gabriel Setterborg, Elisabet Setterborg
Originaltitel
The Body: A Guide for Occupants
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
234 x 159 x 42 mm
Vikt
917 g
SAB
Vb
ISBN
9789188919526
Kroppen : en guide för dig som bor i den (inbunden)

Kroppen : en guide för dig som bor i den

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-26
259
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kroppen : en guide för dig som bor i den Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I den globala bästsäljaren En kort historik över nästan allting gav sig Bill Bryson på att förklara det mänskliga vetandet och dess gåtor. I Kroppen riktar han istället blicken inåt. Och finner inget mindre än universums mest avancerade, eleganta och mystiska uppfinning: du.

Bryson berättar med stor glädje förbluffande och underhållande fakta om människokroppen från topp till tå -- från våra största organ till de otaliga mikroorganismer för vilka vi är värddjur. Parallellt följer vi människans upptäcktsresa inom läkekonsten, och får träffa många av vetenskapshistoriens bortglömda hjältar (och några riktiga galningar, tyvärr).

*

Bill Bryson (f. 1951) är flerfaldigt prisbelönad för sin underhållande facklitteratur. Hans populärvetenskapliga En kort historik över nästan allting blev årtiondets mest sålda facklitterära bok i Storbritannien. Kroppen : en guide för dig som bor i den är hans sjätte bok.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kroppen : en guide för dig som bor i den
 2. +
 3. Det underskattade sinnet : om människans okända förmåga att uppfatta dofter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det underskattade sinnet : om människans okända... av Jonas Olofsson (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kroppen : en guide för dig som bor i den. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varning för översättningen
  Gunnar Benckert, 14 mars 2020

  Boken är roligt skriven men översättningen är värdelös. Redan i början av boken står att syre och kväve bildar vatten. Nej, syre och väte bildar vatten som varje högstadieelevn vet. Man undrar vilka andra fel som finns. Läs den engelska versionen i stället om möjligt!

 2. Kass översättning
  Svante L, 10 februari 2020

  Redan på sidan 10 blir det uppenbart att bokens översättare saknar grundläggande kunskaper i kemi, när man upprepade gånger påstår att vatten består av syre och kväve. Hur många fler fel finns det i boken? Det känns meningslöst att fortsätta läsa den svenska översättningen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bill Bryson