Att sticka för livet : ett hantverk för ro och revolution (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2019-11-06
Förlag
Mondial
Översättare
Linn Åslund
Originaltitel
The Power of Knitting
Dimensioner
215 x 145 x 21 mm
Vikt
530 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789188919618
Att sticka för livet : ett hantverk för ro och revolution (inbunden)

Att sticka för livet : ett hantverk för ro och revolution

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2019-11-06
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi har aldrig tidigare varit så tätt sammanknutna och så isolerade på en och samma gång. Vi är i ett desperat behov av både strategier och resurser för att åter få samhället i balans. Om vi blickar tillbaka på historien samtidigt som vi betraktar våra egna liv idag, blir det tydligt för oss att stickning alltid har fungerat som en spegel för vår sociala tillvaro, och att stickning har makten att hjälpa oss att foga samman våra liv, familjer, vänner och samhällen.

För Loretta Napoleoni har stickningen varit en källa till lugn och reflektion ända sedan hennes mormor lärde henne konsten som liten. Men det var först efter en personlig tragedi som hon fullt ut upptäckte stickningens läkande kraft.

I Att sticka för livet utforskar Loretta stickkonsten ett hantverk som genom århundraden (har) format samhällen och relationer människor emellan. Hon visar hur handarbete kan reducera smärta, minska stresskänslighet och motverka hjärnans åldrande men hon beskriver också hur stickning kan skapa gemenskap och förändring i dagens teknikvurmande samhälle.

Boken innehåller flera unika historiska stickningsmönster.

Sagt om Loretta Napoleoni:

"Den som är intresserad av att förstå vår tid utan skygglappar bör läsa Loretta Napoleoni." Torbjörn Elensky, Svenska Dagbladet

Både frigörande och belysande. Sverker Lenas, Dagens Nyheter

"Loretta Napoleoni har alltid en omtumlande teori i grunden och hon besitter kunskaper som i alla fall jag inte vanligtvis bär omkring på. Det är absolut inte skönlitterärt, det är kontroversiellt och politiskt men det är absolut intressant." Klas Östergren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att sticka för livet : ett hantverk för ro och revolution
  2. +
  3. Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kläder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kl... av Celia B Dackenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Loretta Napoleoni