Konsulterna : kampen om Karolinska (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (233.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Gustafsson
Utgivningsdatum
2019-06-20
Förlag
Mondial
ISBN
9789188919922
Konsulterna : kampen om Karolinska (ljudbok)

Konsulterna : kampen om Karolinska (ljudbok)

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-06-20
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
NOMINERADE TILL STORA JOURNALISTPRISET & GULDSPADEN

Konsulterna är berättelsen om hur ett nytt oprövat vårdkoncept -- värdebaserad vård -- infördes på Sveriges största universitetssjukhus, med hjälp av bolaget Boston Consulting Group. Trots enorma protester från sjukhusets anställda.

Värdebaserad vård, lovar BCG, ska revolutionera hela sjukvården och göra Karolinska till en världsomtalad pionjär. Men efter en rad avslöjanden om enorma fakturabelopp och misstänkta intressekonflikter avslutar sjukhuset samarbetet med konsulterna. Karolinska tvingas hantera hål i budgeten, massflykt av anställda och patienter som dör i växande operationsköer.

När journalisterna Anna Gustafsson och Lisa Röstlund börjar nysta i trådarna kring konsultbolaget visar det sig snart att även andra värden än svenska patienters står på spel. Intressena i värdebaserad vård sträcker sig långt bortom landets gränser och in i såväl läkemedelsindustrin som forskarvärlden. Och längre in i maktens korridorer än vad någon kunnat ana.

»Genom envist grävande blottade de ödesdigra beslut, bristande fakturahantering och jäv på ett av världens dyraste sjukhus.«
-- Stora Journalistpriset
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsulterna : kampen om Karolinska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mindre litterär
    Bo, 26 juli 2019

    Boken tar upp ett viktigt ämne och avslöjar mycket men är väldigt ostrukturerad utan litterära kvaliteter och dramaturgi. Den kan också uppfattas som lite subjektiv då de flesta röster av personer på "fel sida" i ljudboken läses med konstlat engagerad röst, istället för att förlita sig på substansen i det de säger.. Men pga. ämnet är den ändå ett viktigt dokument.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Konsulterna : kampen om Karolinska