"Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2019-09-27
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget K&R
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
457 g
SAB
Lz Mielke, Erich,Kfah.55
ISBN
9789188925046
"Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång (häftad)

"Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång

Häftad Svenska, 2019-09-27
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 

JAG ÄLSKLAR ER DOCK ALLA Stasichefen Erich Mielke och DDR:s undergång Författaren Anders Törnvall är professor em vid Mälardalens Högskola och docent vid Linköpings universitet. Under hela DDR:s existens var han engagerad i hjälpverksamhet riktad mot DDR:s universitet-främst litteratur som var oåtkomliga för dem. Han hjälpte även lärare och studenter som ville lämna landet p.g.a. ofriheten. En som han trodde vän, Alexander Radler, täcknamn, Thomas visade sig vara en högt uppsatt stasispion som under 20 år ägnade sig åt spionage riktat mot Sverige. Uppdraget gavs honom av stasichefen Erich Mielke personligen. Detta upptäckte Anders Törnvall i den stora dokumentsamling om honom som hittades i stasis arkiv. Om han haft otur skulle han ha dömts för Republikflucht . Då fann han även hemligstämplade dokument Befehle und Lagerberichte des MfS (Ministerium für Staatssicherheitsdienst) omfattande order, anvisningar, hot m.m. som tillsammans med egen forskning i BundesArchive och tyska historikers analys är huvudkällor för denna Mielkebiografi. En motsvarande skildring av denne mäktiga man som styrde en arme' på närmare 160 000 män och kvinnor finns inte på svenska. År 2019 är det 30 år sedan muren föll och hans rike med honom gick under. År 2014 gjorde Aners Törnvall för TV2 tillsammans med en polsk regissör en dokumentär om Thomas, Mannen som hamnade i kylan .

Han har utgett ett flertal läroböcker främst i religionsvetenskap och i ämnen som Managing Across Cultures på Internationell Thomson Press. Han har varit gästforskare vid Harvard University och gästprofessor vid Meiji University, Tokyo. I mer än 30 år har han forskat och föreläst i Asien, USA, England och Tyskland främst om kulturmöten och affärsetik. De senaste åren har han forskat om svenska lärares fortbildning i DDR samt arbetat med en TV dokumentär om Stasi, den östtyska säkerhetstjänstens verksamhet i Sverige. Han har haft uppdrag åt Utrikesdepartementet och EU. Han är ledamot av styrelsen European Japan Experts Association. Senast utgivna bok är Korruptionens vägar Mutor Människor Moral.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. "Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång
  2. +
  3. Korruptionens vägar : mutor, människor, moral

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korruptionens vägar : mutor, människor, moral av Anders Törnvall (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Törnvall