"Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2019-09-27
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget K&R
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
457 g
SAB
Lz Mielke, Erich,Kfah.55
ISBN
9789188925046

"Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-09-27
201
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


JAG ÄLSKLAR ER DOCK ALLA Stasichefen Erich Mielke och DDR:s undergång Författaren Anders Törnvall är professor em vid Mälardalens Högskola och docent vid Linköpings universitet. Under hela DDR:s existens var han engagerad i hjälpverksamhet riktad mot DDR:s universitet-främst litteratur som var oåtkomliga för dem. Han hjälpte även lärare och studenter som ville lämna landet p.g.a. ofriheten. En som han trodde vän, Alexander Radler, täcknamn, Thomas visade sig vara en högt uppsatt stasispion som under 20 år ägnade sig åt spionage riktat mot Sverige. Uppdraget gavs honom av stasichefen Erich Mielke personligen. Detta upptäckte Anders Törnvall i den stora dokumentsamling om honom som hittades i stasis arkiv. Om han haft otur skulle han ha dömts för Republikflucht . Då fann han även hemligstämplade dokument Befehle und Lagerberichte des MfS (Ministerium für Staatssicherheitsdienst) omfattande order, anvisningar, hot m.m. som tillsammans med egen forskning i BundesArchive och tyska historikers analys är huvudkällor för denna Mielkebiografi. En motsvarande skildring av denne mäktiga man som styrde en arme' på närmare 160 000 män och kvinnor finns inte på svenska. År 2019 är det 30 år sedan muren föll och hans rike med honom gick under. År 2014 gjorde Aners Törnvall för TV2 tillsammans med en polsk regissör en dokumentär om Thomas, Mannen som hamnade i kylan .

Han har utgett ett flertal läroböcker främst i religionsvetenskap och i ämnen som Managing Across Cultures på Internationell Thomson Press. Han har varit gästforskare vid Harvard University och gästprofessor vid Meiji University, Tokyo. I mer än 30 år har han forskat och föreläst i Asien, USA, England och Tyskland främst om kulturmöten och affärsetik. De senaste åren har han forskat om svenska lärares fortbildning i DDR samt arbetat med en TV dokumentär om Stasi, den östtyska säkerhetstjänstens verksamhet i Sverige. Han har haft uppdrag åt Utrikesdepartementet och EU. Han är ledamot av styrelsen European Japan Experts Association. Senast utgivna bok är Korruptionens vägar Mutor Människor Moral.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. "Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång
  2. +
  3. Stasi : Östtysklands hemliga polis, 1945-1990

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stasi : Östtysklands hemliga polis, 1945-1990 av Jens Gieseke (pocket).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av "Jag älskar er dock alla : stasichefen Erich Mielke och DDRs undergång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Recension
    Magnus Brynjer, 18 augusti 2023

    En intressant titel. Tyvärr blev jag besviken eftersom boken innehöll ett flertal sakfel och inte verkar välskriven. Jag fick intrycket av att boken definitivt inte korrekturlästs ordentligt. Författaren Anders Törnvall medverkade i ett program om mycket intressant TV-program om östtyska Stasi år 2014. Vad jag förstår är Törnvall i dag över 80 år gammal. Han borde ha fått mer hjälp. Jag hade väntat mig mycket mer av boken ärligt talat då ämnet är mycket intressant. Mitt intryck av Törnvall fr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Törnvall