Svenska Kärnbibeln (Nya testamentet) : en expanderad översättning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
868
Utgivningsdatum
2019-06-12
Förlag
Sjöbergs Förlag
Dimensioner
246 x 166 x 57 mm
Vikt
1414 g
ISBN
9789188927194
Svenska Kärnbibeln (Nya testamentet) : en expanderad översättning (inbunden)

Svenska Kärnbibeln (Nya testamentet) : en expanderad översättning

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-06-12
443
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Svenska Kärnbibeln är en expanderad översättning, som använder flera ord för att förmedla grundtexten. Nu finns äntligen hela Nya Testamentet i bokform!

Svenska Kärnbibeln är en expanderad översättning. Där det behövs, används flera svenska ord för att försöka förmedla grundtextens ord och förklara bibliska begrepp. Målet är att man ska kunna tillgodogöra sig Bibeln på samma sätt som när den skrevs. Det är dock omöjligt att få med alla nyanser, tolkningar och betydelser, men vi vill visa på de oändliga djup som finns i Bibeln och inspirera till att fortsätta upptäcka mer av Guds ord och framför allt - Gud själv!
Det är en välsignelse för ett land att ha flera översättningar. Guds ord är så rikt och har så många dimensioner så ju fler översättningar man har desto klarare framträder grundtexten. Svenska Kärnbibeln är den första expanderade översättningen på svenska. På engelska finns det flera, där den kanske mest kända är The Amplified Bible.
Både hebreiskan och grekiskan är rikare språk än våra moderna språk. Det finns ofta flera synonymer med skillnader i nyanser men där svenskan bara har ett ord. Flera ord skrivs inom parentes efter huvudordet för att måla upp betydelsen.
Man kan säga att innehållet i parenteserna och hakklamrarna är noter som är inlagda i texten och formulerade så att de kan läsas tillsammans med bibeltexten om man vill. Anledningen till att förklaringarna finns som klamrar i texten, och inte som noter, är att man inte behöver hoppa med ögat till noterna som ofta i sin tur refererar till andra bibelställen på en annan sida. Det är då lätt hänt att man som bibelläsare tappar bort sammanhanget. Nu finns i stället korta kärnfulla förklaringar mitt i texten. På samma sätt som man kan välja att läsa en not, eller hoppa över den, i en traditionell bibelöversättning, kan man välja att läsa eller hoppa över texten i klammern i Svenska Kärnbibeln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska Kärnbibeln (Nya testamentet) : en expanderad översättning
 2. +
 3. Bibeln konstskinn normal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bibeln konstskinn normal av Nya Inlagan Bibel (inbunden).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenska Kärnbibeln (Nya testamentet) : en expanderad översättning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bibel o kommentar i ett
  Grace, 16 augusti 2019

  Jag blev glatt förvånad. Det är som att ha en kommentar till varje bibelbok. I början på varje bok får man en uppställning om genre, när den var skrivet, vem författaren var, bokens struktur. Man får veta nya arkeologiska upptäckter, bilder över platser som nämns. Det krävs dock lite övning att läsa. Eftersom kommentarerna finns inom parenteser. Det finns förklaringar alldeles i början. Kort introduktion om hur Kärnbibeln är upplagd. Rekommenderar varmt att läsa den om man vill förstå bättre vad nya testamentet handlar om.

 2. Gediget arbete
  Peter Hague, 11 augusti 2019

  Ett fantastiskt bra arbete. Har stor behållning att läsa ordet på detta sätt, bibeln blir levande och tydliggjord.
  Bakgrundsinformationen om i vilket sammanhang texterna skrivits, historiskt, kulturellt och geografiskt ger texterna större djup. Rekommenderas varmt till alla.

Visa alla 2 recensioner