Bara ljuset kan besegra mörkret (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2020-04-01
Förlag
Sjöbergs Förlag
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Lz Stakset, Sebastian
ISBN
9789188927309
Bara ljuset kan besegra mörkret (pocket)

Bara ljuset kan besegra mörkret

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-04-01
79
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bara ljuset kan besegra mörkret är Sebastian Staksets livsberättelse som sålt i över 150,000 exemplar. Stakset var tidigare frontman i Kartellen och känd under artistnamnet Sebbe Staxx.

Mörkret hade makten. Hat, självförakt, tomma vodkaflaskor, vapen, fängelse straff, självmordsförsök, kokainpåsar och ett inre fyllt av ångest utgjorde några av bevisen.

Det otippade hände och Sebastian Stakset - gangsterrapparen som frontat en destruktiv och kriminell livsstil och varit en ikon för skaror av unga människor över hela landet - blev frälst. Men demonerna som styrt honom under många mörka år ville inte släppa herraväldet. Helvetet bröt loss.

Den här boken skildrar den intensiva kamp som rasade under flera år. Det var en våldsam sammandrabbning mellan liv och död, mörker och ljus som var nära att sluta i självmord, en överdos eller i en demolerad bil på E4:an. Dagen då alla band klipptes till mörkret i det gamla livet klev Sebastian Stakset in i ljuset - som en fri man.

Stakset skildrar sitt liv - från barndomen till idag - med vidöppna ögon och en skoningslös ärlighet. Han som tidigare var en våldsman, fylld av hat, talar idag om förlåtelse och får se skaror av människor förvandlas av Guds kärlek och ljus. Förutom "vanligt folk" är det alltifrån knarkhandlare, narkotikamissbrukare till tonåringar på institutioner och interner på fängelser som tar emot ljuset och kärleken som finns hos Jesus. Flera av dessa delar med sig av sina dramatiska vittnesmål i denna bok.

Bara ljuset kan besegra mörkret. Det är Sebastian Staksets omvälvande resa ett otvivelaktigt bevis på.

Ur boken:
Jag stirrade ut mot fönstret. Upp mot den svarta himlen och dess lysande stjärnor. Mörka molnkonturer rörde sig horisontellt över himlavalvet och täckte tillfälligt den stjärna som lyste allra starkast. "Ni ska lysa som stjärnor i mörkret" citerade jag bittert. "Denna stjärna är släckt för alltid", tänkte jag sedan.
Bredvid min fot stod en flaska vodka. Jag skruvade av korken och tog ett par stora klunkar. Ångesten kom så starkt. Jag hörde min frus sorgsna andetag från sovrummet. Klockan var 02:00 och hon var fortfarande vaken. Själv hade jag varit vaken i snart tre dygn. Jag tog några klunkar till och gick in på toaletten och drog en lina kokain. Usch, det kändes så äckligt. Fruktansvärt, ändå var det så rutinmässigt. Ner på knä framför toalettlocket. Förnedrande. "Allt detta ska jag ge dig om du faller ner och tillber mig" Jag borde sagt som Jesus, "Gå bort från mig Satan", men jag hade varken styrkan, tron eller kraften. Jag var fastkedjad och kände mig förlorad för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bara ljuset kan besegra mörkret
 2. +
 3. Kramen från helvetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kramen från helvetet av Victor De Almeida, Antonios Antoniadis (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bara ljuset kan besegra mörkret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Makalöst mäktig
  Philip Pettersson, 26 oktober 2020

  Boken för mig öppnade ett helt nytt sett att se på livet och universum som gud skapat. Extremt många liknelser som förverkligar och visar hur vi lever idag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sebastian Stakset

 • Sebbe Staxx : musiken, brotten, beroendet

  Sebastian Stakset, Niklas Malmborg

  "Livet jag levde då, det är inte för någon. Det är som ett stort jävla nedsläckt hotell som någon har lagt en gigantisk presenning över. Vilket rum eller vilken korridor du än kommer till så är allt bara mörker, mörker, mörker, och du ska försöka ...

 • Sebbe Staxx - Musiken, brotten, beroendet

  Niklas Malmborg, Sebastian Stakset

  Sebastian Stakset är känd som rapparen Sebbe Staxx. Han har hyllats som rappare och låtskrivare i hiphop-gruppen Kartellen och som pjäsförfattare. Men hans liv började tufft. Han blev mobbad i skolan och hamnade i en ond cirkel med kriminalitet oc...