Dokumenterade mirakler (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (280.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Teodor Lindh
Utgivningsdatum
2022-03-04
Förlag
Sjöbergs Förlag
ISBN
9789188927620
Dokumenterade mirakler (ljudbok)

Dokumenterade mirakler Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-03-04
179
Ladda ned och läs i en ljudboksläsare. Tips på appar
I denna ljudbok finner du över 50 exempel på vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön, baserat på läkarutlåtanden och journaler. Du får bland annat möta:

* Maria, som höll på att bli döv men plötsligt fick hörseln tillbaka under en gudstjänst.
* Jens, vars hjärnskada försvann i samma ögonblick som en vän bad för honom.
* Bengt, som gick en säker död till mötes men vars cancer försvann till läkarnas stora förvåning.

Författaren för en djuplodande diskussion om huruvida detta rör sig om genuina mirakler. Kanske handlar det istället om placeboeffekten, att läkarna har ställt fel diagnos eller att vi i framtiden kommer upptäcka naturliga orsaker? Dokumenterade mirakler är en bok som får både skeptiker och troende att tänka till.

Sagt om boken
Med skarpsinnighet, måttfullhet och gott humör krånglar Micael Grenholm till det för den som inte har utrymme för mirakler.
- Anders Wejryd, ärkebiskop emeritus

Grenholm tar endast upp väldokumenterade fall där det finns sjukjournaler och läkarna har konstaterat att tillfrisknandet har varit vetenskapligt oförklarligt. Bokens förtjänstfulla dokumentering av dessa skulle i sig räcka för att rekommendera den.
- Bengt Malmgren, läkare

Jag skrattar rätt ut flera gånger när Grenholm med pedagogisk enkelhet bemöter de mest etablerade invändningarna mot miraklers existens, och jag uppskattar hur han behandlar oförklarliga helanden inom andra andligheter än kristendomen. Man behöver inte ha samsyn med Grenholm i allt för att den här boken ska vara nyttig - både för den som tvivlar på mirakler och den som redan är övertygad.
- Sonja Alriksson, bloggare

Den här boken behövs verkligen. Grenholm dokumenterar och argumenterar på ett sådant sätt att det inte längre blir lätt att avfärda och vifta bort att mirakler existerar.
- Simon Ådahl, artist och författare

Grenholm argumenterar på ett personligt, humoristiskt och spännande sätt för miraklers existens. Jag vill varmt rekommendera denna bok till var och en som längtat efter att ta del av konkreta helanden som granskats av den medicinska vetenskapen.
- Joakim Stiernspetz, läkare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Micael Grenholm