Morgonstämning och andra noveller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-03-18
Förlag
eddy.se ab
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
314 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789188929259
Morgonstämning och andra noveller (häftad)

Morgonstämning och andra noveller

Häftad Svenska, 2020-03-18
209
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Berättelser från Paris, London, New York, Söderköping, Åhus och en del andra platser, behandlande skurkar, advokater, affärsmän, städfruar, studenter, sjömän, grönsaksmånglare och andra mera vanliga dödliga.

Gustaf Hellström är känd som romanförfattare och utrikeskorrespondent, men han var även novellförfattare, vilket under många år märktes inte minst i Dagens Nyheters söndagsupplagor.

Gustaf Hellström-sällskapet har i sin skriftserie hittills satsat på utrikeskorrespondenten Hellström. När det nu är dags att lyfta fram novellisten har vi valt ut fyra noveller vardera ur samlingarna Ungkarlar (1904), Olsson går i land (1924) och Mannen vid ratten (1926).

Att läsa texter från tidigare epoker är lite som att titta in i ett historiskt dockskåp med levande figurer, eller att följa någon av de där historiska kostymserierna som har blivit så populära i media.

Men det är inte alls bara historia. Gustaf Hellströms noveller har fortfarande aktualitet. Och trots att ett sekel har passerat kan vi leva med i skeendet, eftersom relationer mellan människor är så centrala i alla tider.

Samtidigt finns ju skillnaderna där - vi formas alla av den tid vi lever i. Men alldeles oavsett om vi vid läsningen nickar igenkännande eller förvånat höjer ögonbrynen, så har Hellströms noveller mycket att säga oss om mänskligt liv, då som nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Morgonstämning och andra noveller
  2. +
  3. Farsan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farsan av Mats Hermansson (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »