Mollys tunga ryggsäck (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om barnen på Nilaskolan (del 9)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2021-06-01
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag AB
Medarbetare
Lärk Ståhlberg, Anna (red.) / Lärk Ståhlberg, Anna (form)
Illustratör/Fotograf
Mattias Andersson
Dimensioner
220 x 160 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188933430
Mollys tunga ryggsäck (inbunden)

Mollys tunga ryggsäck

Inbunden,  Svenska, 2021-06-01
219
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Mollys tunga ryggsäck" handlar om en tjej i femman som gillar anime och musik. Hon tycker särskilt mycket om k-pop-bandet BTS. Molly tycker också om att sticka, och är gärna i fred med sina tankar och den stora sorgklumpen hon bär på. Hon blir missförstådd av både storasyster, lärare och klasskamrater. De tycker att hon är lat. Men hon har en stöttande pappa som finns där genom en utredning på BUMM, och en lillebror som älskar henne över allt annat. Och i skolan finns det också några vuxna som får allting att kännas bättre.

"Mollys tunga ryggsäck" är skriven för att barn ska känna att diagnoser inte är något att skämmas för, utan bara ett annat sätt att fungera på, för de behöver ha en god självkänsla, och därför behöver de få rätt förutsättningar och förståelse från omgivningen.

Utdrag ur boken:

De som har adhd har en extra gaspedal och de som har add har en extra bromspedal. Men annars har ni liknande svårigheter med att inte kunna koncentrera er till exempel. Vi människor har olika egenskaper och är alla olika och det är fantastiskt. Vissa olikheter syns, andra inte. Du är till exempel kort och mörkhårig, det kan alla se. Men inte vad du tycker är svårt eller vad du är bra på. De sakerna måste vi tala om så att andra kan "se dem". Andra kanske tycker att du är en lugn tjej och de skulle nog inte gissa att du har en massa tankar och idéer i huvudet ...

Molly skakar på huvudet.

- Som oftast aldrig blir av för att jag inte orkar.

- Du är en tjej med fantasi och du har en konstnärlig ådra. Du är omtänksam och känslosam och har ett varmt hjärta.

Morris nickar.

- Jättejättejättevarmt!


"Wow, vilken fin bok! För oss utan diagnos är det inte alltid så lätt att förstå hur det känns att leva med en diagnos. Boken om Molly ger oss just den viktiga möjligheten. Perfekt att läsa tillsammans med elever och prata om hur det känns och vad vi runt omkring kan göra."

/Joanna Lundin, skolutvecklare på Skolkraft och författare

"Mycket fin berättelse! Tårades vid ett par tillfällen. Denna kamp så många barn får utstå. Många vuxna har svårt att förstå hur Molly kämpar och då blir allt värre. En ond spiral av trötthet och känslan av att ständigt misslyckas. Men den går att vända. Berättelsen om Molly visar oss en väg ur mörkret och ger en insikt om vikten av kunskap och empatiskt lyssnande."

/David Edfelt, leg. psykolog och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mollys tunga ryggsäck
  2. +
  3. Liv, demonen & änglarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv, demonen & änglarna av Malin Roca Ahlgren (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna