Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2021-04-14
Upplaga
1
Förlag
Notfabriken
Dimensioner
305 x 231 x 8 mm
Vikt
345 g
SAB
Ijp
ISBN
9789188937537
Sjung igång! : 33 kör- och solosånger (häftad)

Sjung igång! : 33 kör- och solosånger

Häftad Svenska, 2021-04-14
275
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sjung igång! 33 kör- och solosånger är ett bruksmaterial för sångare, sångpedagoger samt kör- och ensembleledare. Häftet innehåller kanonsånger, flerstämmiga arrangemang samt solosånger som även fungerar som unisona ensemblesånger. Sångövningarna kan fungera som "komigångsånger" när en snabb uppvärmning behövs, som samlings- eller samsjungningssånger för en grupp, som en brygga mellan traditionella sångövningar och repertoaren som ska jobbas med eller för att tona in en viss genre. Sångerna har inspiration från olika kulturer och stilar som gospel, soul, klassisk, jazz, beat-boxing, body percussion, rap och folklore. De flesta sångerna har ackompanjemang medan några är tänkta att sjungas a cappella. Sångerna är noterade i flera tonarter som är passande för respektive sång. Svårighetsgraden går från enkla till mer avancerade sånger. Varje sång har en tillhörande instruktion på både svenska och engelska med förslag på arbetssätt.

Bo Rosenkull är lektor i sång och sångmetodik på Kungl. Musikhögskolan (KMH) i Stockholm och lektor i scenisk gestaltning med inriktning musikdramatisk sång på Högskolan för scen och musik i Göteborg (HSM). Tidigare var han också lektor i sång på Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI). Bo är ordförande i Svenska Sång- och Talpedagogförbundet och sitter även med i styrelsen för European Voice Teachers association (EVTA). Han är en eftertraktad sångpedagog som haft master-classes på musik- och operahögskolorna i Sydafrika (Cape Town, Potchefstroom, Stellenbosch), Azerbajdzjan, Seychellerna, Nederländerna, Estland, Lettland, Litauen, Finland, Norge och Italien. Bo har också varit verksam som solist på Kgl. Operan, Folkoperan, Norrlandsoperan, Malmö Opera, Göteborgsoperan, Riksteatern med flera. Han har även varit verksam som kördirigent, kantor och som musiklärare i grundskola och gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjung igång! : 33 kör- och solosånger
  2. +
  3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »