Den GALNA psykiatrin (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Stiernstedt
Utgivningsdatum
2021-11-02
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar
ISBN
9789188939685
Den GALNA psykiatrin (ljudbok)

Den GALNA psykiatrin Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-11-02

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
För alla de människor som söker sig till psykiatrin borde det vara en rättighet att få samtala om sitt inre när själen lider. Det är alltför lätt att få ett recept, men svårare att få samtalsstöd eller psykoterapi. Patienter möts av en medicinfixerad och överbelastad organisation som riskerar att behandla den ofta sårbara individen som en maskin.

Som nybliven psykiater ville Johan Stiernstedt lära känna sina patienter. Han upplevde snart att han snarare hade blivit en del av ett system där samtalen mest kom att handla om medicinering, biverkningar och sjukskrivningar. Känslor, tankar och samtal om livssituationer hade blivit satta på undantag.

Idag äter var sjätte svensk psykofarmaka, konsumtionen ökar lavinartat. Samtidigt sker en lika kraftig ökning av sjukskrivningar för psykiatriska diagnoser. Antalet självmord bland unga vuxna ökar stadigt sedan många år, inom denna grupp har också psykofarmakakonsumtionen ökat allra mest. Är detta verkligen en rimlig utveckling?

Johan Stiernstedt är psykiater och leg. psykoterapeut. Han har länge arbetat som överläkare inom psykiatrisk öppenvård. De senaste tio åren har han huvudsakligen varit verksam som privatpraktiserande psykoterapeut. Boken grundar sig på hans erfarenheter från de bägge yrkesrollerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den GALNA psykiatrin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Upprepningar på upprepningar
    -, 27 december 2021

    Kan knappt tänka mig ett viktigare och mer intressant ämne. Toppen att en läkare lyfter frågan såhär, men det hade varit fint om jag inte redan vid kapitel 7 ger upp eftersom allt upprepande gör lyssningen outhärdlig. Säkert 30 gånger har jag hört att samtal åsidosätts till förmån för medicin; det räcker så. Har man inte mer att säga så säg det förslagsvis EN gång t.ex. per insändare i någon av morgontidningarna. Tack.

Visa alla 1 recensioner