Uppfödd på nätet : lär känna den sociala generationen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2019-09-13
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
205 x 160 x 20 mm
Vikt
363 g
SAB
Bv,Oabkba
ISBN
9789188953308
Uppfödd på nätet : lär känna den sociala generationen (häftad)

Uppfödd på nätet : lär känna den sociala generationen

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-09-13
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det här är storyn om den sociala generationen. De är våra barn, elever, kunder och anställda, och de är den första generationen som är uppfödd på nätet. Hur lever de sina liv, vad värderar och ogillar de, och hur och varför skiljer de sig från tidigare generationer?

Johannes Gustavsson, en av personerna bakom sociala medie-tidningen Oh My Vlog, entreprenörs-podcasten Drömpodden och influencer-eventet Tubecon Sverige, avkodar i den här boken de digitala infödingarna. Skildringen av den sociala generationen fördjupas genom intervjuer med forskare och influencers. Med bättre kunskap kanske vi inser att allting inte var bättre förr. Och får nya perspektiv i våra roller som förälder, lärare, chef och kommunikatör.

Johannes Gustavsson (född 1997) är rådgivare och föreläsare inom digital kommunikation. Han är en av Sveriges få verkliga experter på den sociala generationen. Bland kunderna finns allt från ledningsgrupper till skolpersonal som vill veta mer om vad dagens unga gör på nätet. Johannes undervisar även på Sälj & Marknadshögskolan i Göteborg. Detta är hans första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Uppfödd på nätet : lär känna den sociala generationen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nutidsvetande
  Marylon (Kristianstad), 26 oktober 2020

  Bra att hålla sig uppdaterad om tiderna vi lever i, tex att få en förklaring på vad smilys betyder, en intressant och lättläst bok.

 2. Lärorik och inspirerande!
  Kaffeläsaren, 6 september 2020

  Johannes Gustavsson är expert inom digital kommunikation och delar med sig av sina stora kunskaper via föreläsningar, rådgivning, undervisning och som här i bokform. Uppfödd på nätet är hans första bok, men jag hoppas inte att det är den sista. Jag tillhör skaran som växte upp utan sociala medier och har fått upptäcka det som vuxen istället och de är ganska skönt att ha missat pressen med sociala medier under uppväxten. För sonen är det istället vardag och något som snackas mycket om i skolan... Läs hela recensionen

 3. Lärorik läsning!
  -, 1 augusti 2020

  Uppfödd på nätet trycker på vikten av att förstå varandras digitala beteenden, något som gett mig en och annan tankeställare. Det går inte att stänga av nätet och de faror som lurar på barnet där, det är inte lösningen. Som förälder behöver jag istället skaffa mig relevant kunskap om en värld där utvecklingen sker väldigt snabbt, en värld som inte ens fanns när jag själv växte upp. Att mitt barn hänger med i utvecklingen på nätet och lägger den tid han spenderar där på vettiga grejer, behöver... Läs hela recensionen

 4. Lättläst och helt rätt i tiden med sociala medier
  Pseudonym, 3 mars 2020

  Väldigt sund bok för oss som håller på att tappa hoppet om den yngre generationen.

  Det är lätt att bli fartblind för att teknikens under går så fort framåt.

  Bra bok som får en att tänka om kring internet och sociala medier.

 5. Lättbegriplig och underhållande
  Olauskan, 3 mars 2020

  Riktigt bra bok som förklarar dagens Social Media på ett lättbegripligt och underhållande sätt. Rekommenderar den skarpt till alla, oavsett generation!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Johannes Gustavsson

 • Influencer marketing i praktiken

  Johannes Gustavsson

  Influencer marketing har blivit en mer självklar del av många företags och organisationers marknadsföringsmix. Det handlar om att använda inflytelserika profiler med ett betydande antal följare för att nå ut till en målgrupp på ett trovärdigt sätt...