Klockor : en tidlös historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2020-10-08
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Aspenstrand, Josefine (red.)
Dimensioner
233 x 177 x 20 mm
Vikt
564 g
SAB
Pelk
ISBN
9789188953728
Klockor : en tidlös historia (inbunden)

Klockor : en tidlös historia

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-08

Slutsåld

100 år av klockor

Från början var armbandsur främst en angelägenhet för kvinnor, som en mix av klocka och smycke, men under 1900-talets början kom de att bli populära även bland män. Den här boken berättar armbandsurets spännande historia och utveckling, från första världskrigets modifierade fickur till mekaniska lyxsportklockor och nutidens smartwatches.

Årtionde för årtionde får vi veta vilka personer, händelser, trender, innovationer, tillverkare och modeller som inte bara representerade sin tid utan också påverkade utvecklingen av armbandsuret. Detta varvas med fördjupande nedslag i historien om till exempel hur den schweiziska klockindustrin nästan krossades av kvartsrevolutionen (men senare räddades av Swatchklockorna) eller hur det svenska klockmärket Ronex blev en storsäljare tack vare en fräck reklamkupp.

Boken är en guldgruva för alla klockintresserade, rikt illustrerad med tidstypiska reklamannonser och foton på betydelsefulla klockor från respektive tidsperiod.

Thomas Denke har tidigare skrivit boken "Klockor - modeller, märken och nörderi" samt driver podcasten Urbildningsradion och tidskriften Out of Time Magazine. Han är också medgrundare av och tidigare ägare till Nordens största klockcommunity online, Klocksnack.se.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klockor : en tidlös historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Presentbok
    Ulf Gustafsson, 20 oktober 2021

    Boken var en födelsedagspresent till en person som är intresserad av armbandsur. Det snabba utlåtandet var positivt, så betyget bör väl ligga på 4 stjärnor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Denke

  • Klockor : modeller, märken och nörderi

    Thomas Denke

    Thomas Denkes obligatoriska bok för alla klockälskare finns nu i mjukband. I Klockor får både inbitna klocknördar och nyblivna klockentusiaster och samlare nästan all info de behöver om olika märken och modeller, om specifika kultklockor, armbands...