Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fundament-serien
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2020-05-07
Förlag
Tukan förlag läromedel
Illustratör/Fotograf
Anna Viktorsson
SAB
O
ISBN
9789188955142
Fundament Samhällskunskap 8 (häftad)

Fundament Samhällskunskap 8

Häftad Svenska, 2020-05-07
158
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fundament-serien är ett nytt basläromedel i SO-ämnena för högstadiet. Serien utgår från läroplanens centrala innehåll och ger grundläggande kunskaper i respektive ämne. Serien är ett språk- och kunskapsutvecklande läromedel och ger bra grund för fortsatta studier på gymnasiet.

Varje bok inleds med en genomgång av lässtrategier och en metod för att bedöma källor.
Varje kapitel inleds med vad eleven kommer att få lära sig och den löpande texten är indelad i korta stycken. Texten är lätt att förstå och förklarar istället för att förenkla. Varje kapitel avslutas med en ordlista där viktiga begrepp förklaras.
Böckerna har en modern och pedagogisk formgivning med mängder av fotografier, kartor och förtydligande illustrationer.

Fundament Samhällskunskap 8 börjar med mediernas roll och uppgifter i samhället, hur de är uppbyggda och fungerar. Boken beskriver hur den snabba digitala utvecklingen har påverkat medierna och förändrat vår medieanvändning. Sedan följer ett avsnitt om beslutsfattande och politiska idéer, dels om ideologiernas framväxt och de svenska partierna, dels om hur olika länder kan styras. Bokens avslutande kapitel handlar om hur Sverige styrs - från EU till riksdag, regioner och kommuner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fundament Samhällskunskap 8
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tiina Hemberg

 • Fundament Samhällskunskap 7

  Tiina Hemberg

  Fundament-serien är ett nytt basläromedel i SO-ämnena för högstadiet. Serien utgår från läroplanens centrala innehåll och ger grundläggande kunskaper i respektive ämne. Serien är ett språk- och kunskapsutvecklande läromedel och ger bra grund för f...

 • Fundament Samhällskunskap 7-9

  Mikael Bruér, Tiina Hemberg

  Fundament Samhällskunskap 7-9 utgår ifrån det centrala innehållet i Lgr22. Boken inleds med de delar av det centrala innehållet som handlar om individer och gemenskap samt rättigheter och rättsskipning. Det handlar om de mänskliga rättigheterna, d...