Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fundament-serien
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2023-03-03
Upplaga
2
Förlag
Tukan förlag läromedel
Medarbetare
Arturén Kinn, Anna (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Viktorsson
SAB
O
ISBN
9789188955784

Fundament Samhällskunskap 9

Häftad,  Svenska, 2023-03-03
175
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Fundament är ett nytt basläromedel i SO för högstadiet. Serien utgår från det centrala innehållet i Lgr22 och har tydligt fokus på språk- och kunskapsutveckling för att säkerställa att alla elever ges möjlighet att klara betygskriterierna och utveckla sina förmågor.

Varje bok inleds med en genomgång av lässtrategier och en metod för att bedöma källor. Varje kapitel inleds med vad eleven kommer att få lära sig och den löpande texten är indelad i korta stycken. Texten är lätt att förstå och förklarar istället för att förenkla. Varje kapitel avslutas med en ordlista där viktiga begrepp förklaras. Böckerna har en modern och pedagogisk formgivning med mängder av fotografier, kartor och förtydligande illustrationer.

Fundament Samhällskunskap 9 omfattar de delar av det centrala innehållet som handlar om samhällsresurser och fördelning, och fortsätter därifrån utanför Sveriges gränser mot globala samhällsfrågor och utmaningar. Boken inleds med ett kapitel om arbete och utbildning där eleverna får läsa om olika yrken, utbildningar och vägar till arbetsmarknaden. Det följs av ett kapitel om samhällsekonomi innan fokus övergår till global ekonomi och globala samhällsfrågor. Bokens avslutande kapitel handlar om konflikter och hotbilder i världen, olika typer av konflikter, problem och möjligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fundament Samhällskunskap 9
  2. +
  3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Bruér