Yoga med barn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2019-08-28
Förlag
Lava Förlag
Illustratör/Fotograf
Marie Åhfeldt
Dimensioner
210 x 144 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Rai
ISBN
9789188959195
Yoga med barn (häftad)

Yoga med barn

Häftad Svenska, 2019-08-28
129
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Stresslindring, känslohantering och avspänning för och med barn

I dagens hektiska värld behöver vi verktyg för att kunna varva ned och ge kroppen en chans till återhämtning. Detta gäller inte minst våra barn. När man yogar med barn är samarbete grundläggande och det finns inga tävlingsmoment. Yogastunden blir en vila från jämförelse och strävan. Att vara olika är något bra och alla deltar utifrån sina unika förutsättningar.

Yogapositionerna har en positiv påverkan på barnens flexibilitet, balans, styrka och uthållighet. Andning och andningsövningar är grundläggande inom yoga och något även barn har nytta av. Avslappning hjälper barnen att varva ned och ger en stunds vila då kroppen och hjärnan kan återhämta sig. Genom enkla lekfulla meditationer kan barnen träna sig att hitta vägen till närvaro.

Barnyoga skiljer sig från vuxenyoga. Glädjen och leken är viktiga. Och att visa barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra. Helen E. Larsson

I Yoga med barn finns tips och inspiration att komma igång och yoga med barn. Huvudfokus är åldrarna 3 till 8 år, men i boken finns även ett kapitel för äldre barn. Boken innehåller kapitel om hur man yogar med barn, om uppvärmning, positioner, yogasagor, andningsövningar, om barn och stress.

Helen Larsson har mer än 20 års erfarenhet av yoga och har provat många olika yogaformer. Numera är hon internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare, yinyogalärare samt diplomerad barnyogalärare. Helen har mångårig erfarenhet av att leda yoga för såväl vuxna som barn. Hon organiserar yogakollon och andra aktiviteter på skolloven. Helen håller även workshops och yogaretreater, riktade både mot personal inom skola och förskola som mot yogalärare och privatpersoner. Yoga med barn är Helen Larssons debutbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yoga med barn
  2. +
  3. Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det

De som köpt den här boken har ofta också köpt Yoga, vetenskap och fakta : därför fungerar det av Sara Hoy (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Yoga med barn