Kartläggning och åtgärder vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2024-01-19
Upplaga
1
Förlag
Hogrefe Psykologiförlaget AB
Dimensioner
13 x 281 x 207 mm
Vikt
935 g
SAB
Eue
ISBN
9789188963222

Kartläggning och åtgärder vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-19
684
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla elever i skolan har rätt att utvecklas till sin fulla potential utifrån sina förutsättningar. För att nå det krävs att lärare har både bred och djup kunskap inom pedagogik och specialpedagogik som bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Boken har en tydlig teoretisk och vetenskaplig förankring, och ger värdefulla kunskaper om bland annat språkutveckling, läs- och skrivutveckling och dyslexi. Den innehåller också en genomgång av de olika stegen i utredningsprocessen och hur man använder standardiserade test. Betydelsen av dyslexi för andra skolämnen, som engelska och matematik, behandlas i särskilda avsnitt, och hur pedagogiken kan anpassas för att ge elever med dyslexi bästa möjliga stöd i sin inlärning. De många förslagen på åtgärder, till exempel en lästräningsmetod som syftar till bättre läsflyt, erbjuder handfast hjälp i att planera det pedagogiska arbetet för elever med läs- och skrivsvårigheter.

Kartläggning och åtgärder vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi är avsedd för pedagoger och specialpedagoger, och kan användas både inom grundutbildning och fortbildning, men fungerar också utmärkt att användas för självstudier för att förkovra sig inom området.

Innehållet i boken baseras på det kursmaterial som författarna Anna Fouganthine och Christer Jacobson har utarbetat till sina kurser med samma namn som boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kartläggning och åtgärder vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 923 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Utredning av läs- och skrivsvårigheter

    Britta Ericson, Per-Anders Rydelius, Kenneth Hyltenstam, Max Frisk, Christer Jacobson

    För att hjälpa ett barn som har svårt att läsa och skriva behöver man ta reda på vad som hindrar framstegen i läsning och skrivning. Många gånger kan en pedagogisk utredning i kombination med en synundersökning ge svaret. I andra fall kan det vara...