Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2019-11-08
Upplaga
1
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Maria Andersson Keusseyan
Dimensioner
195 x 145 x 8 mm
Vikt
180 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188964656

Ayaan och havssköldpaddorna

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-08
244
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Haven är fulla av plast. Djuren i haven kan tro att plasten är mat och plast i djurens magar är inte bra. Ayaan vill så gärna hjälpa havssköldpaddorna, precis som hennes syster gör på Bali. Tillsammans med kompisen Klara startar hon Rädda miljön-klubben . Nu ska de rädda både havssköldpaddorna och ta hand om miljön där de bor!

Ayaan och hennes kompisar vill inspirera dig till att fundera över hur du själv kan vara med och ta hand om miljön både i din närhet och långt bort. Alla kan göra något och tillsammans kan vi göra skillnad.

Boken är faktagranskad av Jonas Wahlström.

Lärarhandledning finns att ladda ner kostnadsfritt här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_ayaan_och_havsskoldpaddorna.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ayaan och havssköldpaddorna
 2. +
 3. Orka! : självkänsla för tonåringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orka! : självkänsla för tonåringar av Christina Stielli (häftad).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ayaan och havssköldpaddorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fint om engagemang och faktarik.

  Ayaan bor i Sverige men håller kontakt med sin syster som är och jobbar på Bali för att stötta havssköldpaddornas överlevnad.
  Ayaan vill så gärna även hon påverka och på något vis hjälpa till att rädda havssköldpaddorna, men går det att göra något från hennes hörn av världen?
  Ayaan läser på och tillsammans med en vän startar hon "Rädda miljön-klubben". De börjar sprida information om havssköldpaddornas situation och lyckas få med sig hela klasser i engagemanget.

  I berättel... Läs hela recensionen

 2. Fin bok om att göra något för miljön
  Lollos bokhörna, 10 februari 2020

  Ayaan vill gärna hjälpa havssköldpaddorna, precis som hennes syster gör på Bali. För haven som de lever i är fulla av plast. Djuren i haven kan tro att plasten är mat och det är inte bra för djurens magar.

  Tillsammans med sin kompis Klara startar de "Rädda miljö-klubben" för att tillsammans göra skillnad.
  En jättefin bok om att vilja hjälpa till och att inspirera andra att fundera över vad just du kan göra. Tillsammans kan vi göra skillnad. Jag tycker om berättelsen och de fina i... Läs hela recensionen

 3. Inspirerande
  Bokdjungeln , 18 januari 2020

  Inspirerande bok som visar vad man kan göra för att hjälpa utrotningshotade djur. Jag gillar idén om att man som barn startar en klubb för att rädda miljön. Sen kanske det blev lite väl mycket fokus på att man som barn skulle samla in pengar (även om det bara var 20:-) och skänka till organisationer som jobbar med utrotningshotade djur. Men förutom den lilla bagatellen så fanns det bra tankar kring miljön som barn kan ta till sig av. Jag tror absolut att denna kan passa att läsas i klasser fö... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ann Fagerberg Embretsén