Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Karin Eriksson
Dimensioner
228 x 176 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188964717
När mamma hade ont i hälen (inbunden)

När mamma hade ont i hälen

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-14
154
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hilda ska vara hos sin mormor ett par dagar för hennes mamma har ont i hälen. Det blir ett par fartfyllda dagar med massa tokigheter eftersom Hildas mormor inte är som alla andra.

Hilda och mormor pratar mycket när hon är där. Varför måste Hildas mamma ligga på sjukhus för att hon har ont i hälen? Varför ler inte mamma så mycket längre och kan Hilda ha hört fel? Var det verkligen hälen mamma hade ont i -

En tokig berättelse om onda hälar och själar.

" ... När mamma hade ont i hälen är en underbar bok full av humor med en bohemisk mormor som tar hand om sitt barnbarn. Det är författarens andra bok och hon har lyckats mycket bra med ett svårt ämne: Hildas mamma är sjuk i själen. Karin Erikssons härliga, mustiga bilder bidrar till att göra boken till en fin läsupplevelse. Mamma är på sjukhus och Hilda ska vara hos sin galna mormor en tid. Hon bor i ett hus med trädgård och överallt är ett kreativt, organiserat kaos. Mormor har leksinnet kvar och Hilda får en spännande tid med mormor men också tid för djupa samtal där det visar sig vilken klok kvinna mormor är. Genom samtal kring gamla foton får Hilda en ny syn på sin mamma. Text och bild samverkar på ett ypperligt sätt när mormor gör en karta för att visa vad orsakerna till att ha ont i själen kan vara. Uttryck som att gå in i väggen och att bli utbränd får härliga illustrationer som gör det lättare att förstå för ett barn. En viktig bok att läsa när någon har ont i själen."
Lektör Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 23, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När mamma hade ont i hälen
 2. +
 3. Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet av Anders Sparring (inbunden).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av När mamma hade ont i hälen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsålder 6-9 år
  Katja, 14 mars 2021

  Så fantastiskt fin bok!
  Boken är rolig, hjärtlig, och fantasifull!
  Boken fängslade min snart 8-åring och han vill läsa själv.

 2. Om ett viktigt ämne på lekfullt sätt
  Marias bokhylla, 7 februari 2021

  Femåringen tycker: Det finns oändligt mycket att titta på när det kommer till illustrationerna och det gillar femåringen. Han tycker att det är en ganska lång saga, men lyssnar uppmärksamt, säkerligen mycket tack vare de rika illustrationerna.

  Mamman tycker: Böcker som tar upp allvarliga ämnen på lekfulla och ändå förståeliga sätt, brukar fastna hos mig. Det här är en sådan. Här pratar Hilda och mormor om att mamma har ont i hälen, kommer fram till att det är själen och hur man kansk... Läs hela recensionen

 3. Charmig bok med viktigt ämne
  Stinas_boksida, 28 januari 2021

  Hilda är hemma hos mormor några dagar, för mamma har ont i hälen. Mormor är inte som andra. Hon samlar på allt och mycket ligger i trädgården, men även där inne, och hon gör många tokiga saker.

  Medan Hilda är hos mormor gör de en massa tokigheter som till exempel hoppar i en säng i trädgården och åker rutschkana nedför trappan, men de pratar mycket med.

  Hilda undrar varför mamma måste ligga på sjukhuset bara för hon har ont i hälen? Varför är mamma aldrig glad längre?
  Ka... Läs hela recensionen

 4. Charmig, klok och fin!
  @barnbokstips, 8 januari 2021

  När mamma hade ont i hälen av Linn Sandqvist Lyckman och Karin Eriksson är ju egentligen en bok om en mamma som har ont i själen. Det har kommit en del barnböcker senaste åren om föräldrar med utmattningsdepression och depression vilket är väldigt bra eftersom ju många barn har vuxna hemma som stressat för mycket och blivit sjukskrivna pga utmattning eller som är deprimerade. Det fina med den här boken tänker jag är att fokuset är på att barnet då behöver andra viktiga vuxna, någon som ger tr... Läs hela recensionen

 5. En underhållande berättelse med ett viktigt ämne.
  Gullis lästips (Rönninge), 24 december 2020

  Bilderboken "När mamma hade ont i hälen" är en tokmysig berättelse som på ett odramatiskt sätt tar upp psykisk ohälsa om när någon i ens närhet har ont i hälen...eller jag menar själen.

  Här har författaren och illustratören lyckats skildra en varm berättelse om ämnet utmattningsdepression på ett pedagogiskt och lekfullt sätt så att yngre läsare mellan 3 - 6 år kan få sig en större förståelse för detta svåra, men viktiga ämne och samtidig hjälpa till att öppna upp för samtal om psyki... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna