Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2019-06-27
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
212 x 145 x 25 mm
Vikt
488 g
SAB
Hc
ISBN
9789188964786

Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet

(18 röster)  |   Läs 17 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-06-27
183
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Längtansresan är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan efter barn som dagligen gör sig påmind.

Boken tar dig med på en personlig och mödosam resa genom ett liv som inrättas efter menscykeln, och där hormoner, starka mediciner och resor till en klinik utomlands blir vardag. Du får följa Emelie genom flera IVF-försök, upprepade missfall, immunologisk utredning i Aten, äggdonationsförsök och en tröstlös väntan på barnet som aldrig kommer.

Gränserna för hur långt hon är beredd att gå förskjuts hela tiden och känslor som ilska, avund och bitterhet hotar att ta över. Men det är också en berättelse om mod, envishet och ett hopp som vägrar att låta sig slås ner.

Det här är en bok inte bara för de som är ofrivilligt barnlösa utan även för oss andra: föräldrar och syskon, släkt och vänner, personalchefer och arbetskamrater, grannar och Facebookvänner. Vi som inte förstått, men som genom den här boken får kunskap. Vi som inte har kunnat sätta oss in i hur stor och omfattande längtan efter ett barn och en familj kan vara. Margareta Björndahl, fil dr, pensionerad rektor och testläsare av Längtansresan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet
 2. +
 3. Rose Napolitanos nio liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rose Napolitanos nio liv av Donna Freitas (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark berättelse om ofrivillig barnlöshet
  veronicas_bok_bak_liv, 17 december 2019

  Längtansresan är en väldigt stark självbiografisk berättelse om Emilies och Tobias ofrivilliga barnlöshet. I boken får man som läsare följa deras resa genom behandlingar, känslor, hopp, sårbarhet och förtvivlan. Jag beundrar den öppenhet som Emilie skriver med i boken - alla känslor som hon beskriver....även känslor som "kan kännas lite förbjudna" att uttala sig om, dom känslor som uppstår när dom i omgivningen blir gravida, dom människor som man ser ute på stan gå med barnvagn.... För mig vä... Läs hela recensionen

 2. En bok som berör!
  Äppelkvist, 29 september 2019

  Ta dig tid och läs denna gripande, lärorika och lättlästa bok. Vi får följa med på en resa, en kamp mot tiden, där Emelie och Tobias kämpar med normer, ett samhälle som gör det mer komplicerat och kliniskt än vad det borde vara och en stark önskan om att en dag få bli föräldrar. När man väl har börjat läsa är det svårt att sluta.

 3. En bok som är svår att lägga ifrån sig!
  Mandoe , 12 september 2019

  Att få läsa om en persons innersta tankar och känslor i ett utanförskap är något alla borde ta sig tid till. Jag har lärt mig mycket om ofrivillig barnlöshet och vad det kan innebära att under flera år kämpa för en graviditet, i motvind. Tack Emelie för en mycket välskriven och ärlig bok.

 4. En bok alla borde läsa
  Berit Maria Fransson, 8 september 2019

  Mycket välskriven bok som berör mig allra längst in i hjärtat. Jag får följa med på författarens alla vedermödor och prövningar med försöken att bli gravid. Med en fantastisk målmedveten kamp kämpar hon vidare i sin önskan att bli en mamma trots alla motgångar med missfall och återkommande IVF. Boken är så personligt, naket och fullständigt öppet och ärligt beskrivet så jag känner mig omtumlad efter att ha läst den. Det här är en bok som har öppnat upp mina ögon på hur det kan vara att stå ut... Läs hela recensionen

 5. En känslomässig berg och dalbana
  Karin Hedelin Lundén, 7 september 2019

  Längtansresan är en fint beskriven känslomässig berg och dalbana. Jag sträckläser den och den är en ögonöppnare för alla tycker jag - både de som har barn och de som försöker. Jag är så tacksam för att Emelie har modet att dela med sig av sina erfarenheter och känslor i detta inferno av behandlingar och tvära kast mellan hopp och sorg.

  Boken är så fint skriven och beskrivningarna är så välgjorda att jag längtar efter att läsa mer av denna författare. Det var en njutning att läsa den ... Läs hela recensionen

 6. Så viktig, du måste bara läsa den
  @bettan_bokprataren (Örebro), 1 september 2019

  Jag vill bara uppmana alla jag känner att läsa den, oavsett om du har barn eller är i liknade situation som Emelie och hennes Tobias fått uppleva. Ett mycket viktigt ämne där många kämpar i tysthet då det inte alltid bara är att säga "Nu skaffar vi barn"Boken är så välskriven på ett lättsamt sätt, det är korta kapitel med ett mycket bra driv som gör att jag inte lägger i från mig boken förrns den är utläst, och där sitter jag med en känsla av tomhet, men även med en helt ny förståelse till of... Läs hela recensionen

 7. Läs!
  Eva Larsson Buitrago (Göteborg), 29 augusti 2019

  Det finns fler lager i boken än det om barnlöshet. Längtan, kärlek, utanförskap och viljan att inte ge upp. Fick mig att tänka över vad kärlek är, hur mycket man ska kämpa innan man ger upp och hur mycket man är villig att göra för att få det man vill ha. Tack att du delat din historia Emelie.
  #goodthingshappentogoodpeople eller hur var det? ;-)

 8. Tydliga avtryck i läsarens hjärta
  Eva Lindebäck Brandt, 25 augusti 2019

  Längtansresan är en bok som är svår att lägga från sig och när sista sidan är läst så lämnar den tydliga avtryck i läsarens hjärta. Emelie skriver naket och ärligt om hopp, frustation och en orubblig längtan efter barn men även om avund och skamkänslor på ett sätt som gör att det bränner till.

  Längtansresan är en viktig bok - inte bara för dem som bär på samma slags längtan - utan för alla. Med ett välskrivet och lättläst språk, delar Emelie med sig av hur det är att leva utan barn i... Läs hela recensionen

 9. En tankeväckande bok
  Ann-Christine, 23 augusti 2019

  Detta är verkligen en bok som kan rekommenderas alla, oberoende av om man är i en liknande situation som författaren Emelie är i eller ifall man redan har barn. Den berör på djupet, delvis för att alla känslor och upplevelser beskrivs så starkt och utlämnande, vilket gör att man till fullo kan leva sig in i den process Emelie och hennes man går igenom. Boken gav mig även en tankeställare utifrån beskrivningen av det utanförskap som Emelie känner i den situation hon befinner sig i. Jag insåg h... Läs hela recensionen

 10. Den berör, värmer och ger hopp om fortsatt hopp
  Jesper Örtengren, 19 augusti 2019

  Att få läsa om längtan och hopp genom Emelies fina skildring var en upplevelse utöver det vanliga. Man blir berörd vare sig man vill eller inte. Man vill bli det för att man verkligen kan leva sig in i den resa som Emelie skildrar. Jag önskar så att det ska gå bra för dem. Hopp och saknad är svåra känslor som här får nya dimensioner. Ser fram emot att få läsa mer från Emelie! Stort tack för en väldigt fin bokupplevelse och debutroman hälsar Jesper.

 11. En bok som berör och stannar kvar
  Kristin Zacharoff, 11 augusti 2019

  Jag konsumerar mycket böcker men Längtansresan stannar kvar och i olika situationer reflekterar jag över boken och återkommer till den. Ett viktigt ämne, välskrivet och mycket starkt och öppet berättat av Emelie som berör och skapar förståelse för en situation som vore en mardröm för många av oss. Många kämpar i tysthet med sin barnlängtan och kamp att få barn, IVF försök och missfall. En bok som alla borde läsa, rekommenderar den varmt.

 12. Gripande läsning
  Jaana, 10 augusti 2019

  En otroligt gripande läsning där man får följa Emelie ( & Tobias) längtan efter ett barn. En otrolig resa ni gått igenom, hopp och förtvivlan men sån stark kärlek mellan er. Denna bok kan jag verkligen rekommendera alla att läsa, ett svårt ämne som säkert många har svårt att prata om, kanske det hjälper många fler längs vägen.
  Tack Emelie för att vi fått följa er resa. All kärlek till er och vovven Elsa ❤

 13. En stark berättelse

  En välskriven, gripande och ärlig skildring av längtan efter ett barn. Man kan känna känslan som beskrivs över den vanmakt man ställs inför när besvikelsen tar över livet. Men också en otrolig kraft att ta sig igenom det svåra och finna ny mening, att hoppet är så starkt att det verkligen är det sista man överger här i livet.
  Man hoppas på en fortsättning eller en uppföljning.

 14. Berör på djupet
  Charlotte , 3 augusti 2019

  Sträckläste denna bok under några dagar i början på semestern. Mycket välskriven och rörande.
  Man får följa Emilies resa och får en inblick i hur, något många tar för givet, kan vara väldigt svårt att nå och alla känslor förknippade med detta.
  Ger en väldigt djup förståelse för ett ämne vi inte pratar om så mkt, ofrivillig barnlöshet.
  Rekommenderar den varmt!

 15. Stark och viktig berättelse som berör
  Sophie, 23 juli 2019

  Längtansresan är en stark och viktig berättelse om ofrivillig barnlöshet.
  En resa genom mod, förtvivlan, hopp, uppgivenhet och en styrka som drivs av längtan efter ett barn.
  Jag rekommenderar den varmt, särskilt till dem som inte är i samma situation - för här berörs man djupt när man får följa Emelie längs hennes längtansresa.

 16. Läs den!
  Paula, 23 juli 2019

  En fantastiskt gripande och otroligt välskriven bok. En bok för alla som är eller har varit ofrivilligt barnlösa, för alla som aldrig reflekterat över att det inte är en självklarhet att trycka på barnknappen och bli gravid och för alla andra däremellan!
  Författaren bjuder in oss att följa med på sin resa längs den nakna sanningens väg och beskriver en hjärtskärande och avgrundsdjup sorg men också en obändig kraft och envishet. Den visar hur en människa trots alla nederlag kan resa sig om... Läs hela recensionen

 17. Välskriven och fängslande självbiografi
  Jessica Hindsfors, 18 juli 2019

  Jag sträckläste den. Emelies fantastiska självbiografi om ofrivillig barnlöshet är en fängslande, detaljerad och modig berättelse om den starka viljan att bli förälder när det kanske inte kommer att gå. Hur hela livet stannar och väntar medan smärta, sorg, hopp och tvivel rusar och aldrig låter låter sig stillas. Jag rekommenderar boken till alla! Läs!

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Emelie Ljungberg

 • Längtansresan

  Emelie Ljungberg

  Hur långt är man villig att gå för att göra sin störta önskan till verkligen? Hur hanterar man insikten att ens dröm aldrig kommer att gå i uppfyllelse? För många är det en självklarhet att skaffa barn och bilda familj. Men för vissa är resan dit ...