Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2019-06-27
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
212 x 145 x 25 mm
Vikt
488 g
SAB
Hc
ISBN
9789188964786
Längtansresan (häftad)

Längtansresan

(10 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-27
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Längtansresan är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan efter barn som dagligen gör sig påmind.

Boken tar dig med på en personlig och mödosam resa genom ett liv som inrättas efter menscykeln, och där hormoner, starka mediciner och resor till en klinik utomlands blir vardag. Du får följa Emelie genom flera IVF-försök, upprepade missfall, immunologisk utredning i Aten, äggdonationsförsök och en tröstlös väntan på barnet som aldrig kommer.

Gränserna för hur långt hon är beredd att gå förskjuts hela tiden och känslor som ilska, avund och bitterhet hotar att ta över. Men det är också en berättelse om mod, envishet och ett hopp som vägrar att låta sig slås ner.

Det här är en bok inte bara för de som är ofrivilligt barnlösa utan även för oss andra: föräldrar och syskon, släkt och vänner, personalchefer och arbetskamrater, grannar och Facebookvänner. Vi som inte förstått, men som genom den här boken får kunskap. Vi som inte har kunnat sätta oss in i hur stor och omfattande längtan efter ett barn och en familj kan vara. Margareta Björndahl, fil dr, pensionerad rektor och testläsare av Längtansresan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Längtansresan
 2. +
 3. Det perfekta paret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det perfekta paret av Elin Hilderbrand (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Längtansresan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den berör, värmer och ger hopp om fortsatt hopp
  Jesper Örtengren, 19 augusti 2019

  Att få läsa om längtan och hopp genom Emelies fina skildring var en upplevelse utöver det vanliga. Man blir berörd vare sig man vill eller inte. Man vill bli det för att man verkligen kan leva sig in i den resa som Emelie skildrar. Jag önskar så att det ska gå bra för dem. Hopp och saknad är svåra känslor som här får nya dimensioner. Ser fram emot att få läsa mer från Emelie! Stort tack för en väldigt fin bokupplevelse och debutroman hälsar Jesper.

 2. En bok som berör och stannar kvar
  Kristin Zacharoff, 11 augusti 2019

  Jag konsumerar mycket böcker men Längtansresan stannar kvar och i olika situationer reflekterar jag över boken och återkommer till den. Ett viktigt ämne, välskrivet och mycket starkt och öppet berättat av Emelie som berör och skapar förståelse för en situation som vore en mardröm för många av oss. Många kämpar i tysthet med sin barnlängtan och kamp att få barn, IVF försök och missfall. En bok som alla borde läsa, rekommenderar den varmt.

 3. Gripande läsning
  Jaana, 10 augusti 2019

  En otroligt gripande läsning där man får följa Emelie ( & Tobias) längtan efter ett barn. En otrolig resa ni gått igenom, hopp och förtvivlan men sån stark kärlek mellan er. Denna bok kan jag verkligen rekommendera alla att läsa, ett svårt ämne som säkert många har svårt att prata om, kanske det hjälper många fler längs vägen.
  Tack Emelie för att vi fått följa er resa. All kärlek till er och vovven Elsa ❤

 4. En stark berättelse

  En välskriven, gripande och ärlig skildring av längtan efter ett barn. Man kan känna känslan som beskrivs över den vanmakt man ställs inför när besvikelsen tar över livet. Men också en otrolig kraft att ta sig igenom det svåra och finna ny mening, att hoppet är så starkt att det verkligen är det sista man överger här i livet.
  Man hoppas på en fortsättning eller en uppföljning.

 5. Berör på djupet
  Charlotte , 3 augusti 2019

  Sträckläste denna bok under några dagar i början på semestern. Mycket välskriven och rörande.
  Man får följa Emilies resa och får en inblick i hur, något många tar för givet, kan vara väldigt svårt att nå och alla känslor förknippade med detta.
  Ger en väldigt djup förståelse för ett ämne vi inte pratar om så mkt, ofrivillig barnlöshet.
  Rekommenderar den varmt!

 6. Stark och viktig berättelse som berör
  Sophie, 23 juli 2019

  Längtansresan är en stark och viktig berättelse om ofrivillig barnlöshet.
  En resa genom mod, förtvivlan, hopp, uppgivenhet och en styrka som drivs av längtan efter ett barn.
  Jag rekommenderar den varmt, särskilt till dem som inte är i samma situation - för här berörs man djupt när man får följa Emelie längs hennes längtansresa.

 7. Läs den!
  Paula, 23 juli 2019

  En fantastiskt gripande och otroligt välskriven bok. En bok för alla som är eller har varit ofrivilligt barnlösa, för alla som aldrig reflekterat över att det inte är en självklarhet att trycka på barnknappen och bli gravid och för alla andra däremellan!
  Författaren bjuder in oss att följa med på sin resa längs den nakna sanningens väg och beskriver en hjärtskärande och avgrundsdjup sorg men också en obändig kraft och envishet. Den visar hur en människa trots alla nederlag kan resa sig om... Läs hela recensionen

 8. Välskriven och fängslande självbiografi
  Jessica Hindsfors, 18 juli 2019

  Jag sträckläste den. Emelies fantastiska självbiografi om ofrivillig barnlöshet är en fängslande, detaljerad och modig berättelse om den starka viljan att bli förälder när det kanske inte kommer att gå. Hur hela livet stannar och väntar medan smärta, sorg, hopp och tvivel rusar och aldrig låter låter sig stillas. Jag rekommenderar boken till alla! Läs!

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Längtansresan