Fartrusiga : om en gränslöst massmobil tid och vår fossilfria morgondag (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2020-02-17
Upplaga
1
Förlag
Ord&visor förlag
Dimensioner
225 x 151 x 37 mm
Vikt
967 g
SAB
Uh,Prt
ISBN
9789188965059
Fartrusiga : om en gränslöst massmobil tid och vår fossilfria morgondag (häftad)

Fartrusiga : om en gränslöst massmobil tid och vår fossilfria morgondag

(6 röster)
Häftad Svenska, 2020-02-17
234
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi lever i en massmobil tid utan motstycke. På nolltid slungar vi oss själva genom landskap och överflyger kontinenter och oceaner. I Fartrusiga berättar Björn Forsberg om männi skans långa färd från en trögrörlig, långsam värld till dess raka motsats. Om hur vi med hjälp av fossil energi sprängde rummets gränser, hur omvärlden öppnades upp och plötsligt kom inom nära räckhåll. En färgstark skildring av hur järnvägen, flyget och andra mobilitetsrevolutioner slag i slag erövrat vår tillvaro under tvåhundra år av accelerationsrusning fram till nuet.

Men fartfesten kan snart vara över.

Våra transporter, som idag till största del drivs med fossil energi, måste i klimatkampens namn snabbt göras fossilfria. Vilka blir följderna av att återvända till en fossilfri värld? Svart på vitt kommer vi upptäcka varför vår flygande livsstil snart kan vara ett minne blott, och mer allmänt, varför förnybart och el har så små utsikter att driva en massmobil värld. Så hur ser våra möjligheter att färdas ut i framtiden?

Björn Forsberg är forskare och även författare till de uppmärksammade böckerna Omställningens tid samt Tillväxtens sista dagar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fartrusiga : om en gränslöst massmobil tid och vår fossilfria morgondag
 2. +
 3. Omställningens tid : tiillväxtens slut och jakten på en hållbar framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omställningens tid : tiillväxtens slut och jakt... av Björn Forsberg (häftad).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Forsberg

 • Det hållbara samhället : kan det byggas underifrån?

  Erling Bjurström, Eva Björkander-Mannheimer, Hans Eek, Björn Forsberg, Friberg Mats

  Boken redogör för grunderna för sociala rörelser som en samhällsförändrande kraft. Det handlar om människor som går samman och utför ett ideellt arbete för förbättrade villkor på olika områden. Läs mer Världens utveckling är inte ekologiskt hållba...

 • Omställningens tid : tiillväxtens slut och jakten på en hållbar framtid

  Björn Forsberg

  150 år av ekonomisk tillväxt har nått sin ände: ¿Oljetoppen har passerat. Fiskbestånden står inför kollaps. Grundvattnet sinar. Jordbruks¿mark ödeläggs. Skogar överavverkas. Så kan uppräk¿ningen fortsätta. Överallt hopar sig ¿tecknen på att världs...