Av vishetens stenar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2021-01-25
Upplaga
1
Förlag
Ord&visor Förlag
Originaltitel
Av vishetens stenar
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
602 g
ISBN
9789188965431

Av vishetens stenar

Häftad,  Svenska, 2021-01-25
279
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Ger jag dig vad du skulle få?" hade han frågat.
Det var sent på våren. Ett flygande väsen, något blått och fladdrande hade landat på hans axel. Han föste det bort, som om det hade makt att förvilla hans sinne.
Jo, han var nog det kavataste som Svensbyn frambringat, men också - det hon inte först sett däruppe i lingonskogen - med något hårt i blick och åthävor.
Det som var tänkt var tänkt, menade hon ändå. Och vad hon lärt av mor Anna Teresia var att aldrig somna sint, och aldrig göra sig omak av "dag som ännu icke randats." Och nypa hårt och hålla fast i vad hon fått och hade.

Folke Antonsson återvänder än en gång till sina rötter i denna jordnära släkthistoria - utan att huka för det otillåtna och skamtyngda, eller för mindre hedervärda sanningar gömda bakom patriarkala strukturer.
Berättelsen är samtidigt ett tidsdokument från det förra seklets småbrukarsamhälle, där barn på gott och ont tidigt fick axla en vuxens ansvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Av vishetens stenar
  2. +
  3. Arvet : om självhat, pengar och vägen ur missbruk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arvet : om självhat, pengar och vägen ur missbruk av Felix Granander, Henrietta Westman (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Folke Antonsson

  • Vad ormvråken inte vet

    Folke Antonsson

    "Vanligtvis blir man inte klokare av att vänta. Men likt ormvråken njuter jag av hur författaren sakta lägger sitt vishetspussel, utan att ens låtsas att det är det han gör. Det sjunger om hans penna - ena ögonblicket 'glad såsom fågeln i mor...