Älskade Ester (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (563.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Örjan Holmberg
Utgivningsdatum
2022-10-21
Förlag
Ord & Visor
Originaltitel
Älskade Ester
SAB
Hc
ISBN
9789188965608

Älskade Ester Ljudbok

(33 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-21

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Älskade Ester är en roman som har dokumentär grund. Ester Nilsson levde mellan åren 1896-1985 i Lycksele kommun. Hon gick under smeknamnet Ester Duva. I Älskade Ester ger författaren Kent Lundholm ett kärleksfullt och inträngande porträtt av denna märkliga kvinna, som var "nalta eljest". Efter trettio års isolering i väglöst land, följde hon som ung föräldrarna till ålderdomshemmet. Där blev hon kvar i 56 år. Förutom att Ester närvarade vid tusentals begravningar, syntes hon även på stadens alla premiärer och invigningar.

"I romanen tecknas ett finstämt och levande porträtt av en kvinna som levde ett speciellt liv. Älskade Ester är en riktigt bra historielektion i romanform." Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häfte nr 11, 2021.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Älskade Ester. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskade Ester
  Patrick, 29 december 2023

  En bra och talande bok . Fick lära mig mycket om Lyckseles historia. Bra uppläsare.

 2. Årets bästa bok
  -, 27 november 2023

  Intressant och tankeväckande livsberättelse. Väldigt bra inläsning av en som KAN västerbottniska! Så roligt att höra den på originalspråket som jag själv talar.

 3. Bra bok och en uppläsare som ger den vingar
  Mon, 25 mars 2023

  Finstämd inblick i hur det kunde vara att växa upp som annorlunda i fattigsverige och ett fint porträtt av en kvinna som vägrade bli marginaliserad utan hittade egna sätt att göra sig hörd. Och en uppläsare som gjorde boken rättvisa. Läs den!

 4. En sorts poesi av ett människoliv
  -, 8 februari 2023

  En av de vackraste böcker jag läst/lyssnat på! Jag är djupt berörd, och lycklig över att författaren fullföljde sitt kall att nedteckna Esters livsberättelse. Dessutom en underbar uppläsare som förstärkte tonen i berättelsen.

 5. Oförglömlig berättelse
  -, 12 januari 2023

  Denna bok grep mig på ett märkligt sätt. Jag kunde inte släppa boken. Berättelsen om Ester är en fantastisk skildring av en ingenting annat än en i djupet god människa och kampen att få vara sitt unika jag.
  / Mikael Holmgren

 6. Mycket bra
  Mariell, 21 november 2022

  Trevlig och intressant ljudbok. Extra trevligt med dialekten som passar boken.

 7. Fascinerande
  -, 4 november 2022

  Tänk att människor som föddes för ca 125 år sedan fick genomlida sådant armod och utstå så mycket. I denna fascinerande sanna berättelse om Ester möter vi en person som till det yttre är skröplig men som, genom att vara den hon är, vinner respekt och tillit i sin omgivning. Hon tillåter sig att vara eljest (annorlunda) och blir med tiden nästintill en kulturpersonlighet i den lilla staden. Boken är fängslade skriven och väldigt väl inläst. Den blir till ett stycke historia över hur livet kund... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Kent Lundholm