Älskade Ester (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (537.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Örjan Holmberg
Utgivningsdatum
2022-10-21
Förlag
Ord & Visor
Originaltitel
Älskade Ester
SAB
Hc
ISBN
9789188965608
Älskade Ester (ljudbok)

Älskade Ester Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-10-21

Styckköp

126

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Älskade Ester är en roman som har dokumentär grund. Ester Nilsson levde mellan åren 1896-1985 i Lycksele kommun. Hon gick under smeknamnet Ester Duva. I Älskade Ester ger författaren Kent Lundholm ett kärleksfullt och inträngande porträtt av denna märkliga kvinna, som var "nalta eljest". Efter trettio års isolering i väglöst land, följde hon som ung föräldrarna till ålderdomshemmet. Där blev hon kvar i 56 år. Förutom att Ester närvarade vid tusentals begravningar, syntes hon även på stadens alla premiärer och invigningar.

"I romanen tecknas ett finstämt och levande porträtt av en kvinna som levde ett speciellt liv. Älskade Ester är en riktigt bra historielektion i romanform." Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häfte nr 11, 2021.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Älskade Ester. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    Mariell, 21 november 2022

    Trevlig och intressant ljudbok. Extra trevligt med dialekten som passar boken.

  2. Fascinerande
    -, 4 november 2022

    Tänk att människor som föddes för ca 125 år sedan fick genomlida sådant armod och utstå så mycket. I denna fascinerande sanna berättelse om Ester möter vi en person som till det yttre är skröplig men som, genom att vara den hon är, vinner respekt och tillit i sin omgivning. Hon tillåter sig att vara eljest (annorlunda) och blir med tiden nästintill en kulturpersonlighet i den lilla staden. Boken är fängslade skriven och väldigt väl inläst. Den blir till ett stycke historia över hur livet kund... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kent Lundholm