Berättelsen om Alice Hart (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (392.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Charlotta Åkerblom
Utgivningsdatum
2019-12-04
Förlag
Sekwa förlag
Översättare
Jan Hultman, Annika H Löfvendahl
ISBN
9789188979124
Berättelsen om Alice Hart (ljudbok)

Berättelsen om Alice Hart Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-12-04

Styckköp

196

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När en tragedi totalt förändrar nioåriga Alice liv tvingas hon flytta till en farmor hon inte visste fanns. Hennes farmor driver en blomsterodling som också fungerar som en plats där utsatta kvinnor kan få skydd.

Enligt viktoriansk tradition har alla blommor en betydelse och en mening. Alice som har svårt att uttrycka sig efter det fruktansvärda hon varit med om, lär sig att använda blomsterspråket för att uttrycka det som är svårt.

Åren går och Alice växer upp men så inträffar något som får henne att inse att familjehemligheterna, och det enorma svek hon utsatts för måste konfronteras, och det kan bara göras av henne själv. När hon sedan träffar en man och förälskar sig tror hon att hon funnit lösningen. Men hon inser snart att om hon någonsin ska känna sig fri måste hon ha mod att se sin egen i historia i vitögat.

Berättelsen om Alice Hart spänner över tjugo år och rör sig mellan sockerrörsfält vid kusten, blomfälten i inlandet och Australiens dramatiska ökenlandskap. Det är en berättelse om familjehemligheter, tragedi och svek. Men framför allt om att hitta modet att ta kontroll över sin egen historia.

"Jag älskade denna modiga och vackra bok. Alice Hart har styrkan och magin hos en blommande australiensk vildblomma." Favel Parrett

"Ett fantasifullt konststycke som på ett vackert sätt väver samman teman som kärlek och förlust, våld och försoning, magi och berättande, alltsammans genomsyrat av den australiensiska bushens ödsliga och säregna skönhet." Weekly Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Berättelsen om Alice Hart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Alice Hart
    -, 18 oktober 2021

    En fin men omskakande berättelse. Rekommenderas.

  2. Fantastisk historia
    -, 23 januari 2021

    Underbar historia om en flicka och hennes uppväxt. Sorglig, märklig och intressant om hur vi speglar vår historia.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Holly Ringland