Små glädjeämnen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Etta
Översättare
Matilda Södergran
Originaltitel
Little Pleasures
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
210 g
SAB
Hce
ISBN
9789188979599
Små glädjeämnen (pocket)

Små glädjeämnen

(2 röster)
Pocket Svenska, 2021-09-15
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Spännande och varm berättelse om livets små mirakel

Året är 1957. Jean jobbar som journalist på en lokal tidning strax utanför London och får i uppdrag att intervjua Gretchen som påstår sig ha varit med om en jungfrufödsel. Hon svär att hon aldrig ens kysst en man innan hon födde sin dotter.

Jean tar sig nyfiket an den märkliga historien, eftersom hon vanligtvis får nöja sig med att skriva om hushållstips, katter i träd och veckans bröllop. Medan Jean nystar i vad som egentligen hänt blir hon allt mer charmad av hela Gretchens familj. Det blir en omväl vande tid och för första gången på länge börjar Jean tro att det äntligen är hennes tur att få lite kärlek och lycka i livet.

Små glädjeämnen är en innerlig och fängslande roman om att se det vackra i det lilla. Ett spännande mysterium varvas med oväntad kärlek, lågmäld humor och underbara brittiska 50- talsmiljöer.

"Egensinnig och finstämd berättelse som tar avstamp i en påstådd jungfrufödsel. Härliga 50-talsskildringar och personporträtt som gör avtryck." - Göteborgs-Posten, Maria Näslund

"Små glädjeämnen är en välskriven roman om ett för femtiotalet kontroversiellt ämne, som även innehåller mycket vardagsrealism från samma tidsperiod ... en mycket bra och framför allt mycket brittisk roman" - BTJ-häftet nr 24/ 2020, Elisabeth Brännström

Clare Chambers är född 1966 och bor i brittiska Kent tillsammans med sin familj. Hon har skrivit en rad uppskattade och prisade romaner tidigare men Små glädjeämnen är hennes första roman på tio år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Clare Chambers