Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Stellar Förlag
Dimensioner
218 x 147 x 24 mm
Vikt
532 g
SAB
Hc
ISBN
9789188981073
Djurhus A (inbunden)

Djurhus A

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-10-14
230
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Carl Adam Bastin är forskarvärldens största kändis, yrkesmässigt briljant men en översittare utan självinsikt. En morgon, på väg till jobbet på Akademiska Forskningsinstitutet, kidnappas han av en person iklädd råttmask. Där börjar mardrömmen. Han hålls inlåst i ett skyddsrum och utsätts för djurförsök liknande dem han själv har utfört.

Samtidigt kämpar den prisbelönta journalisten Rebecca Russo med att hitta mening i tillvaron. Hon får i uppdrag att skriva en artikelserie om djurförsök men när hon ska möta forskningschefen Carl Adam Bastin för en intervju är han spårlöst borta. Dagen efter får hon ett mejl från en okänd avsändare med en film på den kidnappade mannen. Det ska snart följas av flera.

Rebecca börjar göra en egen utredning kring forskningschefens försvinnande och kryper in under huden på både forskarvärld och djurskyddsorganisationer. För varje dag visar filmerna en alltmer nedbruten Bastin och polisen springer i cirklar. Kommer forskningschefen att överleva?

Författarna till Djurhus A har lång erfarenhet av arbete i olika djurskyddsorganisationer. Lise-Lott Alsenius är journalist och jurist. Hon har suttit sju år i en djurförsöksetisk nämnd och är idag suppleant i Centrala djurförsöksetiska nämnden. Louise Cederlöf är journalist med inriktning på medicin, hälsa och djurskydd. I sin debutroman Djurhus A hämtar de djurförsök från verkligheten och bjuder på en inblick i forskar- och djurrättsvärlden.

"Djurhus A är en fruktansvärt grym och mardrömslik skildring. En läsupplevelse som ger ett uppvaknande för myndighetspersoner, och alla vi andra."
Publiceras i BTJ-häftet nr 22, 2020. Lektör Inger Ulfstedt-Fjellsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djurhus A
  2. +
  3. Huset i skogen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huset i skogen av Solveig Olsson-Hultgren (inbunden).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »