Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2023-03-31
Förlag
Stellar Förlag
Medarbetare
Lolax, Anna (form)
Dimensioner
210 x 143 x 14 mm
Vikt
376 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789188981288

Pansar av hud

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-03-31
198
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 3 format & utgåvor
Visst har Lena Fredén härdats efter mer än 20 år i yttre tjänst vid polisen i Jönköping. Inte ens de mest makabra dödsfallen tränger igenom det pansar som hon byggt upp för att skydda sig själv. Så varför kan hon inte släppa taget om den unga flicka som anträffas död under en balkong i Råslätt?

Trots att föräldrarna grips för mordet på sin dotter gnager händelsen i Lena. Hon kopplar dödsfallet till den senaste tidens självmord och självmordsförsök bland unga tjejer i Jönköping. Tragiska händelser som avskrivits som olyckor, men är det verkligen hela sanningen? Lena kan inte skaka av sig känslan att det är något annat som ligger bakom flickans död. Något mycket större än någon av dem anar.

Tack vare sin unika erfarenhet från både polisen och å klagarväsendet målar LM Schön en fiktiv men skrämmande realistisk skildring av u ngdomsbrottsligheten i Jönköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pansar av hud
 2. +
 3. Vilja av ondo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilja av ondo av Lm Schön (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pansar av hud. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Realistisk spänning
  bok_stavligt, 3 juli 2023

  En stark och berörande bok som också känns väldigt realistisk.

  I centrum står polisen Lena. Hon jobbar inte som utredare utan som ingripande polis och är först på plats när en flicka hittats död under en balkong. Först tror de att hon hoppat men sen grips föräldrarna. Fler självmord och självmordsförsök inträffar bland unga flickor och Lena kan inte släppa tanken på att det är nåt som inte stämmer.

  En riktig stark intrig och ett bra val av huvudperson, med en lite annan ro... Läs hela recensionen

 2. Spännande, realistisk, lärorik, mänsklig
  Ingalill, 16 april 2023

  Spännande, realistisk, lärorik, mänsklig bladvändare om ungdomsbrottslighet i Jönköping. Boken ger insyn i polisarbete och socialtjänsten såväl som arbetet som åklagare och domare. Väntar redan på en fortsättning!

 3. Spännande deckare om ungdomsbrottslighet.
  Lisbet, 10 april 2023

  Pansar av hud av LM Schön

  Boken är spännande och gripande. Den belyser ett aktuellt samhällsproblem, nämligen vad ungdomar kan råka ut för på nätet och dess följder. Den borde läsas av alla som arbetar med ungdomar, likaså av föräldrar för att få en inblick i vilka faror som lurar på nätet och dess konsekvenser.

  Personerna i boken beskrivs så väl att man tycker sig se dem framför sig och man lever sig in i deras situation. Man blir berörd, likaså förtvivlad och arg av hur un... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lm Schön