Strutsägget (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
AttackSerien
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2001-09-01
Upplaga
1
Förlag
Alhambra Förlag AB
Översättare
Tetz Rooke, Ingvar Rydberg
Originaltitel
Baydat al-Na'ama
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789188992437
Strutsägget (pocket)

Strutsägget

Pocket, Svenska, 2001-09-01
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den egyptiske författaren Raouf Masaad tar oss här med på en hisnande resa genom ett kringflackande liv: från barndomen som son till en kristen präst i Sudan via fem år i koncentrationsläger i Nassers Egypten till landsflykt i Libanon, Irak och Polen. Det hela sker med en konkretion och ett dråpligt humör som i knappast någon tidigare arabisk självbiografi. Här finner man svåruthärdligt realistiska skildringar av fängelseinteriörer och slagkraftiga inlägg om arabländernas bedrövliga inre förhållanden.

Omgiven av en av de matriarkaliska samhällenas sista utposter i västra Sudan sträcker författaren ut sig i "den svala skuggan och slänger papperen åt sidan. Flickornas skratt smälter samman med trädens sus. Han lyssnar till skratten som blandas med skogens ljud och ljudet av skottlossning, som hörs i fjärran... men närmar sig."

Boken har blivit en ovanligt framgångsrik bestseller i arabvärlden med flera omtryck. Raouf Masaad är gift med en holländska och bor sedan en del år i Amsterdam.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Strutsägget
  2. +
  3. Lilla Berget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla Berget av Elias Khoury (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"Hela hans livsöde finns med i romanens okronologiska nedslag, hela hans ursinne över arabvärldens hopplösa makthavare. Men kärnan, den röda tråden, filtret genom vilket alla upplevelser sovras är ändå fascinationen inför kroppens lust och generositet."
- Marina Stagh, BLM