CIA och 11 september (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Alhambra Förlag AB
Översättare
Ingvar Rydberg
Dimensioner
208 x 130 x 23 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789188992710
CIA och 11 september (inbunden)

CIA och 11 september

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-09-01
285
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Terrorattentaten den 11 september 2001 chockade världen. En våg av solidaritet med Amerika svepte fram. Men också slutsatserna som den amerikanska regeringen drog måste chocka världen. Den påstod att den inte vetat något om det överhängande terrorhotet men kunde trots det blixtsnabbt offentliggöra namnen på de 19 gärningsmännen och även tala om vem som dragit i trådarna - Osama bin Ladin och Saddam Hussein. På rekordtid var också president Bushs strategi mot "ondskans axelmakter" utarbetad och klar. Andreas von Bülow,1969-94 socialdemokratisk ledamot av tyska förbundsdagen och 1980-82 minister för teknologi och forskning i Helmut Schmidts regering, bestrider på det bestämdaste den officiella versionen. Noga går han igenom alla dess orimligheter - från de arabiska flygelevernas otroliga tekniska precision via luftförsvarets uppseendeväckande passivitet till hur nästan allt bevismaterial så småningom kunnat försvinna. Och han ställer en rad ofrånkomliga frågor, av vilka den viktigaste är: Inträffade dåden inte misstänkt lägligt för regeringen Bush? Utan medverkan av säkerhetstjänsterna hade en sådan operation enligt honom inte varit möjlig. Och spåren leder oundvikligen till deras nätverk och framförallt CIA. Denna bok har blivit en stor bestseller i Tyskland och hittills sålt i 100 000 exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. CIA och 11 september
 2. +
 3. Djävulens schackbräde : Allen Dulles, CIA och uppkomsten av USA:s hemliga regering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djävulens schackbräde : Allen Dulles, CIA och u... av David Talbot (inbunden).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av CIA och 11 september. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok!
  seraph, 14 juni 2006

  Det här är en bok som alla borde läsa!
  Den officiella 9/11 historien/konspirationsteorin om Bin Laden och de 19 araberna som kapade fyra stora passagerarplan beväpnade enbart med tapetknivar, har praktiskt taget motbevisats på samtliga punkter, men folk vet inte detta för media pratar inte om det.

  Den här boken tar upp de grundläggande problemen med den officiella historien på ett bra sätt och är en perfekt introduktion till de alternativa synpunkterna angående 9/11.
  Rekommenderas varmt!

 2. Alla borde läsa den här!
  David S, 26 november 2005

  Författaren belyser en stor del av alla de frågetecken som finns i den officiella versionen av vad som hände den 11 september. Han berättar också om bakgrunden till händelserna och CIAs tidigare inblandning och finansiering av politiska händelser i Mellanöstern. Även chockerande fakta angående Al-Qaidas uppkomst och funktion finns med. Frågan om vem som tjänade på attacken ger han ett bra svar på.

  Boken är skriven med ett enkelt språk och själv sträckläste jag den på en gång. Det är ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Andreas Von Bülow

 • Die CIA und der 11. September

  Andreas Von Bülow

  Vehement¿widerspricht Andreas von Bülow der offiziellen Version der Anschläge vom 11.¿September: Ohne geheimdienstliche Unterstützung war eine solche Operation nicht durchzuführen. Seine brisanten Thesen sind ein Angriff auf die Verlogenheit der C...

 • Die deutschen Katastrophen 1914 bis 1918 und 1933 bis 1945 im Großen Spiel der Mächte

  Andreas Von Bülow

  Das Große Spiel der Mächte Die Beteiligten Die geheimen Interessen Die wahren Schuldigen Der Erste und der Zweite Weltkrieg sind die großen Traumata Deutschlands. Katastrophen, die uns nach wie vor beschäftigen und die die Weltgeschichte bis heute...