Njutningens källor (inbunden)
Format
Inbunden (inbunden)
Språk
Svenska
Serie
AttackSerien
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
4
Förlag
Alhambra
Originaltitel
Manahil Al-Lazza
Dimensioner
220 x 130 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Vnd
ISBN
9789188992741
Njutningens källor (inbunden)

Njutningens källor

4:e inbundna och illustrerade upplagan

Inbunden Svenska, 2005-01-01
269
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Kvinnan, liksom mannen, är begåvad med egna samlags- och fortplantningsorgan. Hon är ämnad att fullt ut njuta och inte bara underkasta sig kopulation för fortplantningens skull, som vissa falska apostlar har predikat." Ur Njutningens Källor

"Ljuvt blev oss kvinnan given att besovas", Hjalmar Gullbergs ord kunde ha satts som motto för boken Njutningens källor av dess författare. Med tillägget "given av Allah", ty al-Makhzumi, ansedd arabisk läkare och sexolog, var en from muslim på 1200-talet. Han beskriver sexualiteten som en gudagåva, som män och kvinnor bör ta emot med glädje och tacksamhet. Och observera: han betonar starkt att kvinnan har samma rätt till njutningen som mannen (citerande Profeten fördömer han skarpt könsstympning av kvinnor).

De, i bokstavligaste mening, oförblommerade samlagsskildringarna har ett pedagogiskt syfte: att lära männen vikten av ömhet och hänsyn och rätt teknik. Också kvinnorna får många goda råd. Det har gått 800 år sedan boken skrevs. Under den tiden har sociala, kulturella och religiösa förhållanden förändrats många gånger, och synen på sexualiteten, och på hur den kan skildras, har växlat med tid och plats. Men människorna är sig rätt lika. Eller hur?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Njutningens källor
  2. +
  3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Harun Al-Makhzumi

  • Nydelsens kilder

    Harun Al-Makhzumi

    En arabisk læge fra middelalderen deler ud af sin personlige viden om elskovskunsten, en kunstart der til stadighed udfordrer sindene. I en fortravlet tid, hvor pornoficeringen truer det felt hvor mænd og kvinder skal hente glæde og fornyelse til ...