Livet på internet ? Surfa säkert och hitta rätt (lättläst) (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (53.9 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Örjan Blix
Utgivningsdatum
2022-01-24
Förlag
LL-förlaget
ISBN
9789188993236

Livet på internet ? Surfa säkert och hitta rätt (lättläst) Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2022-01-24

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    129
Visa alla 1 format & utgåvor
Hänga på nätet

En stor del av livet finns idag på internet. Det är där vi scrollar nyheter, kollar film, hänger med kompisar, betalar räkningar och shoppar. Allt är bara en knapptryckning bort. Smidigt och lätt!

Men för många kan internet också vara komplicerat och svårt att förstå. Forskarna Emma Sorbring, Lotta Löfgren-Mårtenson och Martin Molin har pratat med många ungdomar och unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning om deras upplevelser av internet, om allt från sociala medier och spel till mobbning och källkritik. Hur ser de på riskerna och möjligheterna på nätet?

Att veta hur man ska agera på nätet och vem man kan lita på är viktigt för att kunna känna sig delaktig i samhället. I Livet på internet får unga med IF mängder av information, tips och råd om hur man kan tänka för att våga vara på nätet och samtidigt känna sig trygg.

Emma Sorbring är professor i barn- och ungdomsvetenskap. Martin Molin är fil.dr i handikappvetenskap och professor i socialt arbete med inriktning motfunktionshinderområdet. Lotta Löfgren-Mårtenson är professor i hälsa och samhälle, inriktning sexologi.

"Livet på internet är en viktig bok och den handlar precis som undertiteln anger om att surfa säkert och hitta rätt. I korta, intressanta och informativa kapitel berättar författarna om film, musik, sport, poddar, väder, handla och spela spel. De tar också upp vänskap, kärlek och sex på nätet." Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 22, 2021.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna