Natten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-09
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
André Borchert
ISBN
9789189007031

Natten E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-10-09

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Historiens viktigaste vittnesmål

ELIE var 11 år när andra världskriget bröt ut. Ett par år senare tvingades han och hans familj från sitt hem, innan de tillfångatogs och transporterades till Auschwitz.

På smärtsamt återhållsam prosa beskriver Elie Wiesel nazisternas hänsynslösa övergrepp och den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger.

NATTEN konfronterar läsaren med mänsklighetens lägsta egenskaper, och de fasansfulla konsekvenser som kan bli resultatet av att makten hamnar i fel händer. Det är en självbiografi som bör läsas av alla generationer.

Alice Bah Kuhnke har skrivit ett förord som belyser bokens betydelse för vår samtid och översättningen innehåller text som saknats i äldre utgåvor. Boken är även kompletterad med ett efterord av författaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Natten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 oktober 2019

  Denna bok gavs ut för första gången redan för sextiofyra år sedan, 1955. Och den har sålts i mer än tio miljoner exemplar. Författaren Elie Wiesel skrev över fyrtio böcker och han fick Nobels fredspris 1986. Han dog 2016.

  Jag har aldrig tidigare läst denna bok, och den har tydligen inte funnits på svenska på många år. Nu har den givits ut på nytt, med ny översättning.

  Tror det är bra att boken uppmärksammas på nytt, med tanke på det allt hårdare klimatet i samhället.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elie Wiesel