Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-04-28
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Cecilia Barklem
Originaltitel
A Woman of War
Dimensioner
218 x 145 x 33 mm
Vikt
541 g
SAB
Hce
ISBN
9789189007796
Führerns barnmorska (inbunden)

Führerns barnmorska

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-28
29 59 Du sparar 51%
 • Bokreatitel 2023! Boken levereras tidigast den 21/2.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
För alla som älskade Ljuset vi inte ser och Tatueraren i Auschwitz

EN UNG KVINNAS MOD

Under andra världskriget mördades hundratusentals spädbarn. Vad skulle hända om mannen som dömde dem till döden själv blev far?

Barnmorskan Anke Hoff arresteras och sätts i koncentrationsläger för att ha förlöst en kvinna i Berlins getto. I lägret blir hon de judiska mödrarnas sista hopp. Med outtömlig tro på mänskligheten gör hon vad hon kan för att de ska kunna minnas sina nyfödda barn efter att de avrättats av fångvaktarna.

Ryktet om hennes skicklighet sprider sig och när Führern väntar en arvinge hämtas hon av Gestapo för att ansvara för Eva Braun som hålls gömd i bergen. Nedkomsten tvingar Anke till handlingar hon aldrig trott sig kapabel till, men värst av allt är ändå att hennes hjärta börjar slå för SS-officeren som är satt att övervaka henne.

FÜHRERNS BARNMORSKA är en lovsång till livet och det under som sker varje gång ett barn kommer till världen. Det är en berättelse som ställer livsavgörande frågor och beskriver en historia så fasansfull men trovärdig att den inte går att lägga ifrån sig.

En bok du inte får missa. Femina

En stark och vacker roman. Woman .

MANDY ROBOTHAM drömde redan som nioåring om att bli författare, men gjorde istället karriär som journalist innan hon omskolade sig till barnmorska. Hon drivs av en stark passion för barnmorskeyrket och skriver parallellt om förlossningar, död, kärlek och allt däremellan. Führerns barnmorska är hennes debutroman. Med en masterexamen i kreativt skrivande från Oxford Brookes University har hon skrivit en bok som fått skyhöga betyg på internationella läsforum och gjort henne till en USA Today-bästsäljare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Führerns barnmorska
 2. +
 3. Tant Gredelins Vintage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tant Gredelins Vintage av Anna-Lena Stålnacke (inbunden).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Führerns barnmorska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trovärdigt och spännande
  BookBeauty, 24 september 2020

  Intressant, spännande och trovärdigt om hur det kunde gått till om Hitler hade fått möjligheten att bli far. Boken skildrar händelserna blandat med sanna historiska inslag och håller läsaren på sträckbänken ända till slutet.

 2. Fängslande och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 7 september 2020

  Boken utspelar sig under andra världskriget och hundratusentals spädbarn mördas. Barnmorskan Anke sätts i koncentrationsläger för att hon har hjälpt att förlösa en kvinna i Berlins getto. Hon är en skicklig barnmorska och hon hjälper till att förlösa kvinnorna i lägret. Ryktet om hennes skicklighet sprider sig och hon skickas till Eva Braun som hålls gömd uppe i bergen för att hjälpa henne den sista tiden och med hennes förlossning.

  WOW vilken bok, redan från första sidan grep boken... Läs hela recensionen

 3. så välskriven och så bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 13 juli 2020

  En otroligt bra bok som berörde mig på djupet. Varning för bladvändare som jag i alla fall inte la i från mig förens den var slut! Jag har läst i solstolen, i sängen, lyssnat i bilen och när jag målade fönster.
  Författaren fångade in mig på första sidan och sedan var jag fast.

  Mandy tar mig med både bildligt och näst intill fysiskt till ett nazietyskland där jag, tyvärr, än en gång får uppleva att alla inte har samma värde. Där olikheter drabbar vissa hårdare än andra, men kan ... Läs hela recensionen

 4. Läs!!!
  Bokhyllaniskuggan, 29 juni 2020

  ❥ Recension

  Det här, mina vänner, är berättarteknik i form av ren magi. Med en hjärtskärande start fick boken mig i sitt grepp direkt. Det är en vacker skildring av den mänsklighet som fortfarande fanns kvar. Kampen, ångesten, förtvivlan men även kärleken, hoppet och drömmarna är grundbultarna här och berättelsen är så levande så det nästan känns som att jag är där med Anke. Framförallt känns det så verkligt så jag glömde hela tiden bort att det inte är en biografi, även om de... Läs hela recensionen

 5. Berör
  Bokdjungeln , 3 juni 2020

  Nu vet jag inte om det handlar om att jag själv är gravid och förlorade ett barn förra året, men jag blev så otroligt tagen av denna bok. Först själva historien om hur hon satt i koncentrationsläger och hjälpte till att förlösa barn till andra fångar. Barn som mammorna på sin höjd fick ha någon timme innan vakterna tog dom och förmodligen dödade. Och sen att hon måste hjälpa älskarinnan till den man som skapat så mycket ondska i världen att förlösa deras barn.
  Historien är väldigt välskr... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mandy Robotham