Fri himmel : fysiskt och psykiskt våld i ett lesbiskt förhållande - en självbiografisk berättelse (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Du kan hjälpa någon (del 5)
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2020-07-21
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Originaltitel
Fri himmel
SAB
Lz Lind, Noah,Vnam
ISBN
9789189009417
Fri himmel : fysiskt och psykiskt våld i ett lesbiskt förhållande - en självbiografisk berättelse (häftad)

Fri himmel : fysiskt och psykiskt våld i ett lesbiskt förhållande - en självbiografisk berättelse

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-07-21
135
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Fri himmel: "Det började med att jag lyssnade på hennes tårar och snart hade hon nästlat sig in i mitt liv I början var hon kärleksfull, men när jag var fast fick jag veta hur värdelös jag var.. Hon tog över mitt liv. En efter en jagades mina vänner och min familj bort. Till slut fick jag hjälp att fly till ett skyddat boende ..."

Det här är en utlämnande , stark och naken självbiografi om hur det är att leva med en person som vill ha total kontroll; en sann berättelse om att under lång tid leva med psykisk och fysisk misshandel i ett lesbiskt förhållande. Författaren Noah berättar om hur våldet sakta knäckte henne.
Boken vänder sig till anhöriga, vänner och andra drabbade, men även till alla som arbetar med våldsutsatta personer, i hopp om att den öppnar ögonen på dem som inte ser eller vill se våldets sanna natur. Kanske blir den blir ett startskottet för den som behöver fly och ett rött stoppljus för den som är på väg in i en relation trots att magkänslan säger nej.
Detta betydelsefulla dokument ger röst åt alla som lever eller har levt i regnbågsförhållanden med våldsinslag. Våld är alltid våld, oavsett identitet. Det är en viktig bok för alla, våldsutsatta eller inte.

Alla namn är fingerade, namn på orter och städer är utbytta och författaren skriver under pseudonym.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fri himmel : fysiskt och psykiskt våld i ett lesbiskt förhållande - en självbiografisk berättelse
 2. +
 3. Vi bryter tystnaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi bryter tystnaden av Pia Eklund (häftad).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fri himmel : fysiskt och psykiskt våld i ett lesbiskt förhållande - en självbiografisk berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och viktig berättelse
  Per Lindskog, 12 december 2020

  Det här är en stark berättelse och en bekräftelse på att våld, både fysiskt och psykiskt, kan förekomma i alla relationer. Jag har tills för inte så länge sedan varit ganska omedveten om begreppet narcissist. Men när jag läser Noah Linds biografiska skildring får jag en tydlig bild av hur det kan vara. Berättelsen är känsloladdad. Att så mycket våld i en relation som endast pågått i ett par år är svårt att sätta sig in i. Här handlar det dessutom om dagligt våld och kontroll av förövaren. Att... Läs hela recensionen

 2. En naken självbiografi om psykiskt våld
  Sandra Petojevic, 31 augusti 2020

  Fri himmel av Noah Lind (Joelsgården Förlag 2020) är en lättläst men mycket stark och utlämnande berättelse i dagboksform om ett tungt ämne, hur det är att leva i ett förhållande med någon som tagit total kontroll över ens eget liv. Det är en viktig bok, i synnerhet för alla dem som tror att lesbiska förhållanden bara är love, peace and understanding. Författaren är Noah Lind som har en bipolär sjukdom och som till sin stora olycka råkat bli kär i Katja som är egoistisk. Katja s... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Noah Lind

 • Fri himmel

  Noah Lind

  Fri himmel, fysiskt och psykiskt våld i lesbiska förhållanden - en självbiografisk berättelse, med förord av Christina Gustavson, Medicine doktor, forskare, specialist i Rättspsykiatri, Allmän Psykiatri och Allmänmedicin. "Det började med att jag ...