Fri himmel (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Du kan hjälpa någon (del 5)
Utgivningsdatum
2020-07-30
Förlag
Joelsgården Förlag
ISBN
9789189009493
Fri himmel (e-bok)

Fri himmel (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-07-30
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Fri himmel, fysiskt och psykiskt våld i lesbiska förhållanden - en självbiografisk berättelse, med förord av Christina Gustavson, Medicine doktor, forskare, specialist i Rättspsykiatri, Allmän Psykiatri och Allmänmedicin.

"Det började med att jag lyssnade på hennes tårar och snart hade hon nästlat sig in i mitt liv I början var hon kärleksfull, men när jag var fast fick jag veta hur värdelös jag var.. Hon tog över mitt liv. En efter en jagades mina vänner och min familj bort. Till slut fick jag hjälp att fly till ett skyddat boende ..."

Det här är en utlämnande , stark och naken självbiografi om hur det är att leva med en person som vill ha total kontroll; en sann berättelse om att under lång tid leva med psykisk och fysisk misshandel i ett lesbiskt förhållande. Författaren Noah berättar om hur våldet sakta knäckte henne.

Boken vänder sig till anhöriga, vänner och andra drabbade, men även till alla som arbetar med våldsutsatta personer, i hopp om att den öppnar ögonen på dem som inte ser eller vill se våldets sanna natur. Kanske blir den blir ett startskottet för den som behöver fly och ett rött stoppljus för den som är på väg in i en relation trots att magkänslan säger nej.

Detta betydelsefulla dokument ger röst åt alla som lever eller har levt i regnbågsförhållanden med våldsinslag. Våld är alltid våld, oavsett identitet. Det är en viktig bok för alla, våldsutsatta eller inte.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fri himmel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och viktig berättelse
  Per Lindskog, 11 december 2020

  Det här är en stark berättelse och en bekräftelse på att våld, både fysiskt och psykiskt, kan förekomma i alla relationer. Jag har tills för inte så länge sedan varit ganska omedveten om begreppet narcissist. Men när jag läser Noah Linds biografiska skildring får jag en tydlig bild av hur det kan vara. Berättelsen är känsloladdad. Att så mycket våld i en relation som endast pågått i ett par år är svårt att sätta sig in i. Här handlar det dessutom om dagligt våld och kontroll av förövaren. Att... Läs hela recensionen

 2. Viktigt budskap
  Snezana Lindskog, 10 december 2020

  Noah Linds skildring av hennes två och ett halvt år svarta och plågsamma vardag grep fast i mig totalt. Vilken känslomässig bomb. Jag finns med författaren i berättelsen, bredvid henne och lider med henne. Jag gruvar mig över att hon som offer inte kan slita sig loss från förövaren. Hela tiden är jag nära tårarna men den föder också en ilska inom mig. Jag hade velat hålla hennes hand och dra henne ur detta med milt tvång. För ibland behövs just en sådan vän som ser och agerar. Den fullständig... Läs hela recensionen

 3. Riktigt dålig
  Irriterad , 4 september 2020

  En riktigt dåligt skriven bok.
  Borde helt klart ha blivit korrekturläst innan den gick till tryckning.

Visa alla 3 recensioner