Brev till samhället (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2020-09-09
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
218 x 145 x 15 mm
Vikt
289 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789189015258

Brev till samhället

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-09-09
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det finns något hoppfullt i att han får svar på sina idiotiska frågor och märkliga önskemål. Det känns som ett litet bevis för att vårt samhälle, trots allt, fungerar. Eller, om man så vill, inte alls gör det. Andres Lokko, Aftonbladet

Ericson vill nog inte avslöja ett godtroget samhälle, inte göra bort nån, inte göra konst. Han vill skapa panik. Jenny Teleman, Sveriges Radio

Humorklassikern "Brev till samhället" har sålt i över 150 000 exemplar i Sverige. Här samsas en rad pigga förslag till myndigheter med sällsynt bisarra idéer till kennelklubbar, frikyrkor och tvättmedels fabrikanter. Svaren är lika fantastiska som tros kyldiga. Trots att hans brev ofta vänder på logiken öppnar de för ett samtal som genom humor och allvar talar om långt djupare frågor än det på ytan verkar handla om.

I denna nyutgåva skriver författaren själv ett längre förord där han kommenterar hur satiren har kommit att förändras under de senaste tjugo åren samt hur Postens betydelse blivit allt mer perifer.

Eric Ericson (f. 1972) är konstnär och författare och debuterade med Brev till samhället 2003. I oktober 2013 trädde han fram som formgivaren bakom eldskärmen Slottet brinner , som prins Carl Philip påstods ha designat för Svenskt Tenn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brev till samhället
 2. +
 3. Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med världens mest älskade sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med vär... av Simon Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brev till samhället. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande korrespondens
  Hjortronhyllan, 27 maj 2023

  Brev till samhället är en samling brev som skickas till olika föreningar, myndigheter och företag med erbjudanden, funderingar eller förslag. Det kan handla om allt från att anlägga ett Indianreservat i Arboga till frågan om Kronfågels symbol har nazistkoppling. Svaren är oftast typiskt svenska i sin vänlighet, vilket gör denna tidiga form av nättrolleri i analog form mycket, mycket, mycket underhållande. I många av breven hävdar Ericson att någon eller några individer kommer "röra kroppen i ... Läs hela recensionen

 2. Äntligen tillbaks !
  Tomas, 26 september 2020

  Mitt tidigare ex försvann och glad över denna nyutgåva.Nu
  viks jag dubbel av skratt och blir varm inombords på något sätt,

  åde av brev och svar. Denna gång med fler brev och reflekterande
  förord av författaren. En bok för alla i denna tid.
  Eric is back ! Tomas

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eric Ericson