Trasiga toner : från Tornedalen till Franska trion (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2020-11-26
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
194 x 133 x 24 mm
Vikt
440 g
SAB
Ijz Ollikainen, Matti,Ijz Franska trion
ISBN
9789189015319
Trasiga toner : från Tornedalen till Franska trion (kartonnage)

Trasiga toner : från Tornedalen till Franska trion

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2020-11-26
205
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Bandet Franska trion har hyllats både för sin musik och sina kärnfullt poetiska och humoristiska texter. Nu berättar låtskrivaren Matti Ollikainen om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska trions samtliga utgåvor.

Mormor var laestidian och mor ville inte skilja sig så länge hon var i livet. Jag följde med mor till kyrkan ibland. Jag kommer ihåg att jag satt och hittade på egna texter till psalmerna. Mor tonade alltid ner sin tro. Nattvarden tog hon aldrig, hon ansåg sig inte värdig att få syndernas förlåtelse. Det tycker jag var coolt. Jag fick i alla fall med mig tron, och att man inte skulle göra någon stor sak av det. Hon gick till kyrkan under förevändningen att det var så lite folk som kom annars. Då skulle det vara synd om prästen.

Matti Ollikainen (f. 1973) är musiker och låtskrivare. I Trasiga toner reflekterar han över de omvälvande situationer som tillsammans bildar ett liv. Om sitt forna missbruk och förlusten av en nära vän och band kollega, men här finns också plats för de fina stundena från barndomen i norr som format honom som text författare och människa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trasiga toner : från Tornedalen till Franska trion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Matti är det finaste vi har.
    Sven-Otto Littorin, 24 maj 2021

    Att lyssna till och njuta av Franska trions låtar såväl som Ollikainens andra musikaliska äventyr är en vacker upplevelse i sig. Att få dyka ner i den här mannens inre är något helt annat. Det känns som att Matti allt som oftast låter pianot tala åt honom i offentliga sammanhang, något som känns lite synd när man läser boken. Matti bjuder på anekdoter med blandat ljus och mörker såväl som humor och högst intressanta livsåskådningar. Detta gör att man önskar att han hade en timme i P1 varje ve... Läs hela recensionen

  2. Fängslande, gripande och fullständigt underbar.
    Vincent Johansson, 26 januari 2021

    Matti Ollikainen är en svensk poet som både på ett vardagligt och underfundigt gripande sätt roar, berättar och med orden målar upp både kärlek och vemod i en människas liv.

Visa alla 2 recensioner