Benny : drevet, döden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2021-08-23
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
190 x 120 x 17 mm
Vikt
246 g
SAB
O,Bs
ISBN
9789189015708
Benny : drevet, döden (inbunden)

Benny : drevet, döden

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2021-08-23
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Det är en sen lördagseftermiddag i mars. Under en promenad får jag ett telefonsamtal; Har du hört om Benny? Att han är död?

Hur är det möjligt? Så sent som igår pratade jag med honom. Men det är sant. Benny Fredriksson har tagit sitt liv i ett hotellrum i Australien.

Det har bara gått drygt tre månader sedan Aftonbladet på kvällen den 4 december mejlar ett antal påståenden från fyrtio anonyma uppgiftslämnare. Före klockan 14.00 nästa dag vill Aftonbladet ha svar annars publicerar de. Klockan 15.00 den 5 december publicerar Aftonbladet.

Det skulle komma att bli Benny Fredrikssons död."

Lotta Fristorp var presschef och medierådgivare på Kulturhuset Stadsteatern 2004 - 2018 och en av Benny Fredrikssons närmaste medarbetare. Som chef var Benny kontroversiell och hans ledarstil var ständigt ifrågasatt - helt normalt för någon i en position där snabba beslut måste fattas som påverkar många medarbetare och verksamheter. Men när Aftonbladet publicerade ett antal anonyma vittnesmål, bland annat att han skulle ha tvingat en skådespelare till abort, blev pressen för hård.

Lotta Fristorp berättar i "Benny drevet, döden" om ett av de mest uppmärksammade fallen under #metoo i Sverige. Från sin position på insidan, mitt i stormens öga, bevittnade hon hur ett mediedrev skoningslöst bröt ner en vän och kollega, som snabbt tappade fotfästet och hoppet om upprättelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Benny : drevet, döden
  2. +
  3. Det svenska missnöjet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svenska missnöjet av Johanna Lindell, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »