Idiotanstalten : reportage om ett brott (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2021-09-17
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
216 x 143 x 21 mm
Vikt
425 g
SAB
Vp
ISBN
9789189015814

Idiotanstalten : reportage om ett brott

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-09-17
228
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Över 200 manliga patienter dog på Vipeholms sinnessjukhus i Lund mellan 1941 och 1943, av svält eller av sjukdomar som följde på svält. Patienterna användes som försökskaniner för alla tänkbara experiment, från de ökända kariesförsöken till kastrering av patienter med homosexuella tendenser . Men hur kunde så många människor dö nästan samtidigt? Var det i själva verket ett medvetet massmord?

Under sina efterforskningar har Thomas Kanger hittat chefsläkaren Hugo Fröderbergs dagboksanteckningar där han skriver att passiv eutanasi är berättigad.

I sin grundligt researchade reportagebok målar Kanger upp en levande historisk bakgrund både om själva anstalten och om eutanasin som begrepp och praktik och gräver djupt för att avtäcka ett hittills okänt övergrepp av enorma proportioner i svensk historia.

Thomas Kanger (f. 1951) är journalist och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idiotanstalten : reportage om ett brott
  2. +
  3. Landet innanför : kreativt skrivande inom psykiatrin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet innanför : kreativt skrivande inom psyki... av Karin Brygger, Stefan Karlsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Idiotanstalten : reportage om ett brott. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok om en mörk tid
    Tomas Seidal, 29 januari 2024

    Kanger är grundlig i sin analys och framför rimliga, men i sammanhanget djärva, anklagelser mot en statlig institution. Han ställer oerhört viktiga frågor, som behöver tas på största allvar och påkallar ytterligare analys. Kanger skriver välformulerat och språkligt är boken utomordentlig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Kanger